Nepečená smotanová torta
Nepečená smotanová torta

Nepečená smotanovo-malinová torta

siuuu - fotkasiuuu, 22. augusta 2019
Nepečená smotanovo-malinová torta
Foto: siuuu

V záhrade práve dozrievajú černice a aj zopár malín sa ešte nájde, tak ponúkam recept na túto nepečenú smotanovú tortičku pre milovníkov tohto druhu Zobraziť celý popisV záhrade práve dozrievajú černice a aj zopár malín sa ešte nájde, tak ponúkam recept na túto nepečenú smotanovú tortičku pre milovníkov tohto druhu dezertov - bola to moja myslím že úplne prvá torta, ktorú som robila - je to taký sviežejší druh dezertu na horúce letné dni.

12
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
250 g
100 g rozpustené
Krém:
400 g (čerstvé a lebo mrazené)
750 g
200 g
100 g
10 plátkov
Okrem toho :
 čerstvé (na zdobenie)
 čerstvé (bazalka, medovka, mäta)




Postup

  1. 1

    Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie - dno aj boky (odporúčam boky dať vyššie - náplň som mala až úplne po vrch formy s priemerom 24 cm). Sušienky rozmixujeme alebo iným spôsobom rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes rovnomerne rozprestrieme do formy, utlačíme (mne sa to najlepšie robí pohárom s rovným dnom) a dáme do chladničky stuhnúť.

  2. 2

    Maliny rozmixujeme a prepasírujeme, aby sme odstránili zrnká. Dáme do menšieho hrnca, pridáme cukor a zahrievame pokiaľ sa cukor nerozpustí. Odstavíme z tepla a necháme vychladnúť (ja som chladila v nádobe so studenou vodou, aby som skrátila dobu čakania).

  3. 3

    Plátky želatíny dáme napučať do studenej vody. Do vychladnutého malinového pyré vmiešame kyslú smotanu a miešame pokiaľ sa hmoty úplne nespoja do hladkej masy. Sladkú smotanu vyšľaháme na šľahačku a túto jemne vmiešame do malinovej zmesi. Z napučanej želatíny vytlačíme prebytočnú vodu, dáme do menšieho hrnca a na malom plameni zahrievame pokiaľ sa želatína úplne nerozpustí - nevaríme !! Hneď ako máme želatínu rozpustenú, stiahneme z ohňa a pridáme 2 lyžice smotanovo-malinovej zmesi, premiešame a vlejeme do krému zo smotany a malín.

  4. 4

    Premiešame a nalejeme na sušienkový korpus. Povrch urovnáme a dáme do chladničky stuhnúť na pár hodín (ideálne cez noc). Ozdobíme podľa vkusu - ja som použila čerstvé maliny a černice a kryštálový cukor, ktorý som v mažiariku roztlačila s pár lístkami čerstvých byliniek.

    Nepečená smotanovo-malinová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia