Domáci kečup
Domáci kečup

Korenený kečup fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 5. septembra 2019
Korenený kečup (fotorecept)
Foto: lenka1503

Je čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo paradajok požehnane, tak by bol hriech nechať ich len Zobraziť celý popisJe čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo paradajok požehnane, tak by bol hriech nechať ich len tak :-) recept na korenený kečup mám od svojho krstného ale každý si ho môže prispôsobiť svojej chuti. Ja ho používam ako omáčku na špagety. Možno niekoho inšpirujem :-)

30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 kg
1 ks
6 ks
5 ks
2 ČL
1 dcl
2 ČL
5 PL
2,5 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 štipka
1 ČL




Postup

  1. 1

    Ako som už vyššie spomínala, urodilo sa nám veeeľa paradajok. Tento korenený kečup je moja srdcovka. Krásne vonia a úžasne chutí.

    Korenený kečup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky umyjeme a pokrájame do veľkého hrnca. Pokrájame bárs ako či na kocky či mesiačiky, to je jedno. Len vykrojíme stred a zbavíme nepekných častí. Dáme variť kým sa nerozvaria, aby sa dali pasírovať. Počas varenia občas premiešame. Čas varenia naozaj neviem a ospravedlňujem sa, ale varila som ich na chatke na sporáku na drevo. Takže tam sa teplota nereguluje :-) ale dá sa to pekne odsledovať či sú už rozvarené. Horúce rozvarené paradajky dôkladne prepasírujeme a vrátime naspäť do hrnca a na sporák.

    Korenený kečup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalšie ingrediencie, ktoré pridáme ja balím do gázy alebo látkového vrecka, aby som ich potom nemusela naháňať a vyberať. Takže zabalíme cibuľu, nové korenie, klinčeky a horčicové semiačka. Vrecko ponoríme do paradajkovej šťavy.

    Korenený kečup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Varíme (na miernejšom ohni, aby to silno nebublalo) kým nezačne hustnúť. V miske zmiešame cukor, soľ, sladkú papriku, čierne korenie, škoricu, muškátový oriešok a cesnak a pridáme do kečupu. Riadne zamiešame a pridáme aj ocot a plnotučnú horčicu. Ocot pridávajte radšej po troške. Možno tam ani nedáte také množstvo. Zakažým keď pridáte, tak premiešajte a ochutnajte :-)

    Korenený kečup (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Varíme už len do požadovanej hustoty na miernom ohni. Keď stiahneme z ohňa, tak primiešame konzervovačný prípravok a plníme do fliaš. Riadne uzarieme, otočíme hore dnom a zabalíme. Mne z tohto množstva vyšlo osem 3-dcl flašiek. Ale mala som cca 5 kg rajčín.

  6. 6

    Názorná ukážka použitia :) Možno ho robí niekto podobne, možno som niekoho inšpirovala. Dajte mi vedieť budem rada. Dobrú chuť :)

    Korenený kečup (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Obdivuhodný postup, pěkný recept provedený v polních podmínkách, máš můj obdiv!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia