Zeler stir fry
Zeler stir fry

Čínsky zeler stir fry

2010 - bez fotky2010, 8. septembra 2019
Čínsky zeler stir fry
Foto: 2010

Do vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze som kupil velky zvazok talianskeho plocholisteho petrzlenu. Az ked som Zobraziť celý popisDo vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze som kupil velky zvazok talianskeho plocholisteho petrzlenu. Az ked som mal zaplatene, tak mi predavacka oznamila, ze oni petrzlenovu vnat nepredavaju. Nan Ling sa vola tento listovy tenko stonkovy celer, nastastie mame uja Googla a ten poradil co s nim.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

zväzok
2-3 strúčiky
1 ks
2 ks
2  PL (alebo voda)
2  PL
1  PL
1 KL
1  PL




Postup

  1. 1

    Tu je ten cinsky zazrak co ma poplietol, na trhu u Cinanov zvazky su velke a kupoval som kopor, koriander, matu,bazalku, cibulku a vobec ma nenapadlo ovoniavat tento ich listnaty tenko stonkovy zeler.

    Čínsky zeler stir fry - obrázok 1
  2. 2

    Podla googla listy sa maju otrhat a stonky nakrajat tak na 2 -3 centimetre.

    Čínsky zeler stir fry - obrázok 2
  3. 3

    Postup je dalej klasicka cina. Vo woku rozhriat najlepsie rastlinny olej tak lyzicu. Pridat na drobno nakrajany cesnak ( viac lebo som pouzil cinsky malo stiplavy) a na juliene nakrajanu jednu chiili papricku. Chvilu oprazit. Pridat zelerove stonky a podliat dvova lyzicami vyvaru alebo vodou, pridat 2 lyzice ryzoveho vina, a lyzicu sojovej omacky, Podusit do skoro vydusenia stavy tak 5 minut. Podavame ako prilohu alebo vmiesame tofu.

Diskusia k receptu

frezia68
Práve som zapla PC a pozerajúc na prvý recept,uhádla som autora. Zaujímavý recept a hoci tie suroviny nezávidím,ale tie diaľky a skúsenosti z ciest tak trocha áno :-). Nech sa darí v tých diaľkach .
1x haji
haji
Jsem zelerový maniak, ale čínský zeler jsem zatím také neviděla. Chvíli jsem se s ujo Googlem přetahovala, ale nakonec jsem byla úspěšná:
 www.osivokeramika.cz/celer-jemny-listovy...

 www.zbozi.cz/hledani/?q=celer%20listov%C3%BD%20jemn%...

Opravdu zírám, že je ho na trhu semen dostatek a že se dá nasít i v průběhu roku do truhlíku.
Moc děkuji za otevření nových zelerových obzorů!
Pěkný receptík, jednoduchý, chutný a svěží. Super!
afataga
Ja sa so zelerom nekamaratim, ale zaujalo ma to maso, to je co?
2010
@frezia68 (8.9.2019 18:17)
Dakujem za pekny komentar, ale momentalne nie je co zavidiet vsade hori, nie je to ani tak globalne oteplovanie, ale ako kazdym rokom tu hori a vacsina poziarov je zapalena debilmi ako v amazonke.
frezia68
@2010 :Na Fb som videla mapu sveta a kde všade sú požiare.Zle sa na to pozerá a tiež sa pýtam,čo ( kto) je príčinou? Sú tam všelijaké konšpiračné teórie a tie obrovské škody hoci amazonského pralesa......smutné.Kam ľudstvo speje?
afataga
@2010 (11.9.2019 15:04)

dik, vyzera to dobre, ale dost pracne, to asi robit nebudem