Šalát s lososom
Šalát s lososom

Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 16. septembra 2019
Paradajkovo-avokádový šalát so sezamom a s lososom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami – profesionálmi i laikmi – oceňujem nielen obsah zdraviu prospešných látok, Zobraziť celý popisSemienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Ja však pri nich spolu s ďalšími nadšencami – profesionálmi i laikmi – oceňujem nielen obsah zdraviu prospešných látok, ale aj ich orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle. Zaujímavo menia jeho štruktúru, dopĺňajú prílohy k rybám či mäsu a obohatia aj dezerty, šaláty, polievky a nápoje. Doslova sa dá s nimi čarovať pri každom chode.

4
porcie

Suroviny

450 g
1 ks
1 ks
300 g
100 g
400 g
300 g (listy)
300 g
500 g
500 g
100 g
10 g
200 ml
50 g
20 g




Postup

  1. 1

    Limetku a pomaranč umyjeme a kôru nastrúhame najemno. Cukor, soľ, nasekaný kôpor, nastrúhanú kôru z limetky a pomaranča zmiešame, zasypeme umytého osušeného lososa a necháme 24 hodín odležať v chladničke.

  2. 2

    Sezamový olej, dijonskú horčicu, med a limetkovú šťavu spolu vyšľaháme na dresing. Listové šaláty natrháme na menšie kúsky, umyjeme a osušíme. Z avokáda vyberieme kôstku, očistíme ho, nakrájame na menšie kúsky, pridáme listový šalát, dresing, sezam, nakrájané cherry paradajky, očistenú nakrájanú cibuľu a všetko zľahka premiešame.

  3. 3

    Lososa poutierame, nakrájame na kocky a na miernom ohni opekáme asi 30 sekúnd, pokvapkáme sezamovým olejom. Dochutený šalát dáme na tanier a poukladáme naň opečeného lososa.

Diskusia k receptu

maska10
Je to vyborne a lahke jedlo,bola som v auguste na donovaloch.Super recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia