Gaštanová torta
Gaštanová torta

Gaštanovo-banánová tortička bez múky

siuuu - fotkasiuuu, 1. októbra 2019
Gaštanovo-banánová tortička bez múky
Foto: siuuu

Robila som posledný víkend - strašne sa mi nechcelo piecť. Tak som hľadala nejaký na prípravu jednoduchý recept zo surovín, ktoré som mala Zobraziť celý popisRobila som posledný víkend - strašne sa mi nechcelo piecť. Tak som hľadala nejaký na prípravu jednoduchý recept zo surovín, ktoré som mala doma (lebo ani do obchodu sa mi nechcelo ísť - jednoducho deň blbec), tak som nakoniec poskladala tento recept a z výsledku som bola veľmi milo prekvapená - tortička (malá, priemer 20 cm) bola chuťovo skvelá, všetky chute vytvorili harmonický a lahodný celok.
Zdroj: vlastný blog DobrotyNaTanieri

8-10
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
150 g
2 ks
2 PL
50 g
50 g mleté
1 ČL
štipka
Krém:
100 g
2-3 PL (alebo podobný syr)
1 PL
1-2 PL (rum)
1/2 ČL
Poleva:
80 g
1 PL
1 PL
Okrem toho:
2-3 PL (pomarančový alebo marhuľový)
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustej peny, postupne zašľaháme vanilkový extrakt, maslo, gaštanové pyré izbovej teploty, orechy a nakoniec ručne jemne vmiešame sneh. Cesto rovnomerne rozotrieme do formy (dno som vyložila papierom na pečenie) a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C cca 15-20 minút (skúsime špajdľou). Korpus nebude veľmi vysoký, keďže sa do cesta nepridával žiadny kypriaci prostriedok. Necháme úplne vychladnúť, potom opatrne vyberieme z formy a stiahneme papier. Korpus potrieme džemom (kto nemá rád alebo nechce, tak tento krok môže vynechať).

  2. 2

    Na krém vyšľaháme všetky suroviny do kompaktnej hmoty (ak pečiete pre deti, (r)um môžete nahradiť arómou) a necháme v chladničke schladiť a stuhnúť. Vychladeným krémom potrieme korpus, uložíme na kolieska pokrájané banány (opäť môžete vynechať, ja som chcela minúť - ale mne by tam chýbali, mám rada kontrast sladkej a ovocnej chuti).

  3. 3

    Polejeme čokoládovou polevou, necháme zatuhnúť a ozdobíme podľa chuti a vkusu - ja som potrebovala minúť parížsku šľahačku, tak som ju využila (vyšľahala som 1 balenie šľahačky + 1 stužovač, trocha cukru). Zdobenie nie je mojou silnou stránkou, takže vaša tortička môže vyzerať oveľa krajšie.

    Gaštanovo-banánová tortička bez múky - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Velmi pěkný recept a ještě pěknější fota, gaštanová tortička - super tortička!
evanaaa
Fajnová, gaštanová, dobre vypáda....ak by som nechcela dať orechy, ako sa môžu čím nahradiť?
2x haji a siuuu
siuuu
@evanaaa (2.10.2019 20:40)

Ja si myslím, že orechy v pohode nahradíš múkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia