Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Tvarohové „sochniky“ z Ukrajiny

Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 7. októbra 2019
Tvarohové „sochniky“ z Ukrajiny
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

240 g
50 g
100 g
2 g
1 KL
2 ks
Tvarohová plnka:
200 g
40 g
20 g
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Plnka: Zmiešame tvaroh, jeden žĺtok, 30 g múky, 40 g cukru a kyslú smotanu. Vypracujeme hladkú plnku.

  2. 2

    Cesto: Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom dopenista a pridáme žĺtky, múku, soľ a kypriaci prášok. Vypracujeme hladké cesto a dáme ho do chladničky na 10 minút.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy s priemerom asi 5 cm a plníme ich tvarohovou plnkou. Potom preložíme na polovicu. Pripravené taštičky ukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 25–30 minút dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia