Raňajky z kapsičky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 4. novembra 2019
Raňajky z kapsičky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Táto rastlinka rastie od jari až do neskorej jesene, tak prečo ju nevyužiť okrem čaju aj na zdravé jednoduché raňajky alebo ako ľahkú večeru Zobraziť celý popisTáto rastlinka rastie od jari až do neskorej jesene, tak prečo ju nevyužiť okrem čaju aj na zdravé jednoduché raňajky alebo ako ľahkú večeru :-)

Suroviny

3  hrste (čerstvá)
3 ks
1 ks
1 KL
2 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Mnoho ľudí určite pozná kapsičku pastiersku. Je to rastlinka, ktorá sa používa na čaj, ale jej listy sa v kuchyni používajú presne ako listy špenátu :-) Ja z nej varievam okrem "takýchto" raňajok/jedál aj veľmi chutnú polievku. Túto som odfotila v našej záhrade, je krásna zelená a má mladučké listy. V tomto daždivom období sa jej dobre darí a bola by veľká škoda nevyužiť to v kuchyni :-)

    Raňajky z kapsičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapsičku netrháme s koreňom, len ju pri koreni/pri zemi odrežeme malým nožom. Koreň na jar znova vyženie :-) Listy umyjeme, spodky listov odkrojíme, tie sú tvrdé. Kvietky môžete použiť na čaj :-) Následne listy pokrájame. Ďalej si na menšie kúsky pokrájame aj 3 väčšie mäsitejšie paradajky a 1 veľkú cibuľu na drobno.

    Raňajky z kapsičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na troche oleja zosklovatíme cibuľu, následne pridáme 1 KL papriky a pár sekúnd necháme poškvrčať. Potom pridáme paradajky, trocha osolíme a zakryté necháme dusiť dovtedy, kým nepustia paradajky šťavu. Keď už majú dostatok šťavy, pridáme listy, trocha podľa chuti osolíme a necháme zakryté dusiť cca 15 minút. Vlastne kým tie lístočky nezmäknú. Oni pustia tú svoju chuť do jedla len keď sú už mäkké :-)

    Raňajky z kapsičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A nakoniec si rozšľaháme zo 2 vajíčka a nalejeme len tak na vrch. Necháme ešte chvíľočku nech pobuble aj s vajíčkami. A jedlo máme hotové ;-)

    Raňajky z kapsičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som k tomu podávala opečený chlebík potretý cesnakom a olivovým olejom. Nám doma všetkým chutilo, my máme takéto jedlá z "prírody" veľmi radi :-) Netreba sa báť ochutnať, treba skúsiť.

    Raňajky z kapsičky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Nevedela som, že sa dajú použiť aj listy z pastierskej kapsičky. Zvykli sme hrýzť kvetné stvoly. Veľká vďaka za rozšírenie obzoru a recept.
cesminaz
@terinka55 (5.11.2019 16:42)

:-)) dakujem milá @Terinka . Veru je to jedlé a chutné,ja by som vonku v prírode ohlade určite nezomrela ;-)) Pozdravujem.
haji
Zajímavá surovina - u nás sa volá kokoška, pastuší tobolka. Jako děti jsme si s jejími stvoly hrály, dělaly si hrkávky. Jak vidět, dá se i papat, díky Cesmínko, za rozšíření obzorů.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia