Marcipánové koláčiky
Marcipánové koláčiky

Škoricovo-marcipánové koláčiky bez múky

siuuu - fotkasiuuu, 10. decembra 2019
Škoricovo-marcipánové koláčiky bez múky
Foto: siuuu

Toto je taká trocha iná varianta klasických orechových štangličiek. Robila som ich vlastne ako z núdze cnosť - keď som potrebovala minúť marcipán a Zobraziť celý popisToto je taká trocha iná varianta klasických orechových štangličiek. Robila som ich vlastne ako z núdze cnosť - keď som potrebovala minúť marcipán a zachutili nám.

30-35
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g mleté
125 g
250 g
2 ČL
2 ks
štipka
Na polevu:
2 ks
300 g




Postup

  1. 1

    Mleté mandle opečieme na sucho na panvici pokiaľ nezačnú jemne chytať farbu. Marcipánovú hmotu spracujeme s preosiatym cukrom, škoricou, štipkou soli, pridáme postupne bielky a nakoniec opražené mandle. Vypracujeme pevné cesto, ktoré vyvaľkáme medzi dvomi hárkami papiera na pečenie na hrúbku cca 0,8 cm.

  2. 2

    Na cesto natrieme polevu, ktorú pripravíme vymiešaním bielkov s preosiatym cukrom. Vykrajovačkou alebo radielkom vykrajujeme ľubovoľné tvary - ja som zvolila hviezdičky, pretože tento tvar mi nejako patrí k Vianociam. Pri hviezdičkách bolo dosť "odpadu", takže sme mali okrem hviezdičiek ešte kopec úžasných malých kúskov neidentifikovateľného tvaru na maškrtenie, čo tiež nebolo na zahodenie.

  3. 3

    Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 10 minút rúre vyhriatej na 160 °C na strednej mriežke.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Veľmi sa mi páčia. Surovinami, formou a som si istá, že mi budú krásne voňať a rodine chutiť. Vďaka za recept, @siuuu , si kreatívna a teraz aj jednoduchá. To mám rada
2x siuuu a haji
suvla
Chystám sa na tieto hviezdičky, chcela by som sa opýtať či je nutné zakaždým vykrojením formičku umývať ????
siuuu
@suvla (13.12.2019 08:19)

Robila som ich pred cca 2 rokmi, veľmi si to už nepamätám - ale zakaždým vykrojením som určite neumývala.
1x suvla
haji
Pěkný receptík i foto, bože, opakuju se, ale co, je to pravda!! Hned bych dala testovací hvězdičku!
1x siuuu
tiginko
@siuuu (13.12.2019 11:58)

skúsila som ich, ale pre mňa dosť veľká katastrofa, nielenže sa musia formičky stále umývať, ale výsledný tvar je podľa mňa nerealizovateľný. Veľmi rýchlo som zmenila postup a horko-ťažko pokrájala radielkom na síce znetvorené, ale aspoň menej prácne útvary. @siuuu nechápem, ako vznikla úvodná fotka, klobúk dole pred tvojím majstrovstvom. A to nie som žiadny začiatočník. Inak dala som o 100g menej cukru aj tak sa mi zdajú príliš sladké.


tiginko
@svedka (19.12.2019 21:39)

aj s polevou? Lebo tá stekala dole, tak neviem...asi si naštudujem klasické orechové štangličky, ešte som ich nikdy nerobila
siuuu
@tiginko (19.12.2019 21:07)

To bola zrejme náhoda - nijakú fintu nemám, iba ak že polevu urobím vždy radšej kúsok hustejšiu - možnože boli bielka z menších vajíčok. Skúšala som aj natierať každý kúsok zvlášť, ale neboli také pekné. Tento rok som robila orechové štangličky a tiež sa mi nevydarili - pred pečením boli celom pekné ale po upečení už nie. Preto som radšej prešla k tým jednoduchým orieškovo-škoricovým koláčikom, aj keď hviezdičky sa mi páčili tvarovo viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia