Limetkový cheesecake
Limetkový cheesecake

Limetkový cheesecake so škoricovými čipsami

Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 16. decembra 2019
Limetkový cheesecake so škoricovými čipsami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií

Suroviny

Korpus:
300 g
150 g
Krém:
600 g
400 g
6 ks
150 g
200 g
Škoricové čipsy:
100 g
100 g
100 g
100 g
15 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Najemno rozdrvíme sušienky v kuchynskom robote. Potom ich zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na dno tortovej formy. Dáme stuhnúť do chladu.

  2. 2

    Krém: Smotanový syr zmiešame s cukrom, kondenzovaným mliekom, kôrou a šťavou z limetiek a všetko dobre spolu vyšľaháme. Na záver pridáme vyšľahanú smotanu a krém navrstvíme na korpus vo forme a zákusok dáme stuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Škoricové čipsy: Všetky suroviny dobre spolu vyšľaháme a hotovú zmes rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 195 °C 6–8 minút.

Diskusia k receptu

radox1
aky konkretne smotanovy syr?dezert ma zaujal.
haji
@radox1 (16.12.2019 18:43)
Typuju to na krémový sýr typu Philadephia.
kucharka
Robievam podobny cheesecake, niekedy s Philadelphiou a niekedy s Mascarpone. Obidve kombinacie su dobre a konecny vysledok velmi podobny...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia