Slané chuťovky
Slané chuťovky

Paštétky z lístkového cesta plnené kozím syrom

siuuu - fotkasiuuu, 1. januára 2020
Paštétky z lístkového cesta plnené kozím syrom
Foto: siuuu

Tieto chutné koláčiky som sa chystala vyskúšať už dávno, ale akosi mi to nikdy nevyšlo, až teraz na Silvestra prišiel ich čas. Zistila som, Zobraziť celý popisTieto chutné koláčiky som sa chystala vyskúšať už dávno, ale akosi mi to nikdy nevyšlo, až teraz na Silvestra prišiel ich čas. Zistila som, že sú nenáročné na prípravu aj suroviny, ale vyzerajú aj chutia výborne.

18
porcií
15 minút
príprava
12-15 minút
na 185-190 °C

Suroviny

400 g
1 ks
podľa chuti
podľa potreby (na posypanie podložky)
Náplň:
250-300 g (alebo iný)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (čerstvé alebo mrazené)




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme na vhodnej podložke na hrúbku cca 1 - 1,5 mm, alebo použijeme chladené už vyvaľkané cesto. Z cesta vykrojíme plné kolieska väčšou vykrajovačkou - na jednu paštétku potrebujeme jedno plné koliesko a dve s vykrojeným stredom (výkrojky zo stredu môžete upiecť ako mini lístkové pagáčiky).

  2. 2

    Vajíčko si rozšprudlujeme so štipkou soli. Plné kolieska uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Mašlovačkou potrieme okraj plného kolieska, opatrne priložíme prvé koliesko s vykrojeným stredom, prstami jemne pritlačíme, toto koliesko tiež potrieme vajíčkom. A priložíme druhé koliesko s vykrojeným stredom, ktoré navrchu tiež potrieme vajíčkom.

  3. 3

    Takto urobíme všetky budúce paštétky. Pečieme v rúre zohriatej na 185 - 190 °C asi 10-12 minút, pokiaľ nebude vrch upečený do zlatista. Necháme úplne vychladnúť.

  4. 4

    Na plnku zmiešame čerstvý kozí alebo iný syr, alebo pokojne aj ich kombináciu s posekanými čerstvými alebo mrazenými bylinkami, ochutíme soľou a korením a ozdobne naplníme do prázdneho stredu vychladnutých korpusov.

  5. 5

    Ozdobíme podľa vlastnej chuti a vkusu - ja som plnila kozím syrom jemne ochuteným soľou, korením a kôprom, zdobila som kúskami hrozna, mandarínky a štipkou pažítky kvôli farebnému efektu.

Diskusia k receptu

siuuu
Ďakujem. Veľmi som ich chcela vyskúšať - páčili sa mi vzhľadovo a nesklamali ma. Jednoduché na prípravu, chutné a dobre vyzerajúce,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia