Plnený hermelín
Plnený hermelín

Plnený hermelín fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 2. januára 2020
Plnený hermelín (fotorecept)
Foto: siuuu

Hermelín mám rada vo všetkých podobách - v základnej podobe, grilovaný, zapekaný a aj tento plnený. Postupne skúšam rôzne náplne. Je to Zobraziť celý popisHermelín mám rada vo všetkých podobách - v základnej podobe, grilovaný, zapekaný a aj tento plnený. Postupne skúšam rôzne náplne. Je to rýchla, chutná a efektná chuťovka - pekne vyzerá na stole a aj dobre chutí. K vínečku či pivečku mňamka.

15 minút
príprava

Suroviny

 (alebo podobný typ syra s bielou plesňou)
 (dehydrované)
 nesolené




Postup

  1. 1

    Syr prekrojíme horizontálne na 2 polovičky a z oboch polovíc opatrne lyžičkou vyberieme vnútro tak, aby nám vznikli misky s cca 0,5 cm okrajom.

    Plnený hermelín (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo syra, ktorý sme "vydlabali" urobíme plnku podľa chuti (vnútro z každého syra dávam do osobitnej misky). ORECHOVÁ plnka: K syru pridáme mleté vlašské orechy (alebo pistácie, prípadne mix), pretlačený cesnak, štipku soli a korenia, vidličkou zmiešame. FIGOVÁ plnka: K syru pridáme nadrobno pokrájané sušené figy, odporúčam mäkšie, s ktorými sa lepšie pracuje, zmiešame a ochutíme štipkou soli (figy na obrázku chýbajú, teraz som robila iba orechovú a paradajkovú plnku) PARADAJKOVÁ plnka: K syru pridáme nadrobno pokrájané sušené paradajky, posekané pistácie, štipku soli a korenia, premiešame

    Plnený hermelín (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotovú plnku vrátime späť do jednej z vydlabaných polovíc syra, pritlačíme a priklopíme druhou polovicou - snažte sa polovice spojiť presne na tom mieste ako boli rozkrojené, výsledok bude krajší.

    Plnený hermelín (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každý syr zabalíme osobitne do pôvodného obalu alebo alobalu a necháme v chladničke stuhnúť. Odporúčam urobiť deň vopred, aby sa v chladničke chute prepojili.

    Plnený hermelín (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred podávaním pokrájame na trojuholníčky a servírujeme napríklad s ovocím (hrozno, jablko), čerstvou zeleninou či orechmi.

    Plnený hermelín (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evusik
tak toto vyzerá veľmi luxusne, hlavne pre tých čo milujú syry, ukladám - vyskúšam :-)
1x siuuu
siuuu
Ďakujem dievčatá za milé komentáre - je to rýchly, efektný a chutný recept - plnku každý podľa seba - mne viac vyhovujú také chuťovo výraznejšie. Akurát treba orechy a pistácie buď zomlieť alebo posekať na jemnejšie, aj sušené paradajky. Ja som chcela aby bolo kúsky pekne vidieť, ale horšie sa to potom krájalo.
1x jerica
sommelier
Robim podobny plneny hermelin s vlasskymi orechmi, susenymi rajcinami a bylinkami len ho potom zabalim do listkoveho cesta a dam piect. Vyborny s polnickovym salatom a vinom mierne vyzretym suchym Rizlingom rynskym
marianne
Robím pravidelne s orechami a cesnakom, myslím, že som to odkukala od Novotného, má tento rcp v kuch.knihe ...ale zaujali ma tie figy, môže byť vynikajúce, aj sušené paradajky
1x siuuu
motyka
Zaujímavý recept. Hermelín využívam skôr na šaláty alebo ako náplň do mletého mäsa. Toto vyskúšam.
1x siuuu
tacho
Super napad akurat som to vyrobil pouzil som aj susene slivky (co sa nevmestili do kapustnice) a zajtra ochutnam...
1x siuuu
frezia68
Veľmi zaujímavý recept.Priznám sa,že nepoznám ani grilovaný a to sa pre jednu osobu neoplatí.Ale ak príde návšteva.....? Ukladám.
1x siuuu
buracik23
Takéto robievam s cesnakom, bylinkami a pridávam orechy alebo sušené paradajky. Vynikajúce delikatesa.
1x siuuu
siuuu
@sommelier (2.1.2020 13:04)

Robievam občas aj ja v lístkovom ceste, tiež je veľmi dobrý - ale ho neplním, iba potriem paradajkovým pretlakom a posypem pokrájaným pórikom - musím vyskúšať aj tvoj spôsob.
siuuu
@marianne (2.1.2020 13:36)

Áno ten s orechami a cesnakom je klasika - ten som skúšala prvý, chutil mi aj s figami - bola to zaujímavá kombinácia, akurát tento rok som zabudla kúpiť sušené figy. Robila som aj s ďatľami, ale ten bol na mňa príliš málo výrazný.
siuuu
@tacho (2.1.2020 16:41)

Nóó, sušené slivky vôbec nemusia byť zlá voľba - rozmýšľala som aj nad sušenými brusnicami, ale nakoniec boli tieto dve varianty.
siuuu
@frezia68 (2.1.2020 16:46)

Joj, grilovaný je úžasný - robím ho na suchej grilovacej panvici, na grilovanie kupujem takú menšiu veľkosť. Milujem ho s takým rustikálnym zemiakovým pyré (alebo zemiaky + bataty, zemiaky + mrkva), kvapka tatarky alebo domáceho paradajkového chilli džemíku - to je dobrota. Tento na studeno je výborná voľba pre návštevy, pripravím deň vopred a potom už iba naservírujem.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia