Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia

Rýchle plnené kuracie prsia fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 6. januára 2020
Rýchle plnené kuracie prsia (fotorecept)
Foto: siuuu

Jednoduché, rýchle a chutné. Občas, teda čím som staršia, tak čoraz častejšie sa mi nechce dlho stáť pri sporáku, ale jesť sa musí, takže Zobraziť celý popisJednoduché, rýchle a chutné. Občas, teda čím som staršia, tak čoraz častejšie sa mi nechce dlho stáť pri sporáku, ale jesť sa musí, takže sa snažím pripraviť niečo jednoduché ale chutné.

4
porcie
5-10 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks
20-30 g
30-40 g (mozarella, niva, gouda...)
podľa potreby (prípadne iná zelenina podľa chuti)
podľa chuti (tymian, oregano, ...)
podľa chuti
podľa potreby
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia (neprekrajujeme - treba taký hrubší kúsok) umyjeme, osušíme a zvrchu urobíme 4-5 hlbších šikmých zárezov tak, aby sme mäso úplne neprekrojili.

    Rýchle plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do zárezov vložíme kúsky sušenej (alebo inej) šunky, kúsky syra a cherry paradajok (alebo inej zeleniny podľa chuti - paprika, cibuľa, cesnak, cuketa, ...). Ochutíme soľou, korením a sušenými bylinkami.

    Rýchle plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prsíčka preložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a v rúre zohriatej na 190 °C pečieme 15 - 20 minút. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky mäsa aj toho, ako tá - ktorá rúra pečie, takže treba vyskúšať napríklad kovovou ihlicou.

    Rýchle plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s prílohou podľa chuti - ja najčastejšie robievam iba so zeleninovým šalátom, ako rýchlu večeru. Ale výborná bude aj zemiakový kaša, ryža, kuskus a podobne.

    Rýchle plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

siuuu
@farbuska (6.1.2020 16:19)

Ďakujem, čím som staršia, tým viac oceňujem jednoduché recepty. A nakoniec som zistila, chutné jedlo sa dá pripraviť aj z pár surovín a jednoduchým spôsobom. Samozrejme nie je to žiadna vysoká gastronómia, ale to ani nie je cieľom - tým je najmä chutné jedlo. A veľmi ma pobavilo "bez mučenia surovín, či kuchár/a/ky" ;-)
evusik
ja mám rada farby na tanieri pretože aj oči jedia a farbičky na tvojom tanieru sú úplne super :-) rýchle, jednoduché varenie mám aj rada a mám rada aj inšpiračné recepty a tvoj recept je presne taký ... a krásne foto ako vždy :-)
siuuu
@evusik (6.1.2020 17:30)

Ďakujem. Aj ja mám rada farebné jedlo, nejako mi to potom viac chutí ... a recepty a rýchlu prípravu, najlepšie aj z jedného hrnca, aby ani veľa riadov nebolo :-D
caterina
cim jednoduchsie, tym lepsie...aspon vynikne chut primarnej suroviny, netreba ju prekryt kadecim :) pekny recept
2x siuuu a haji
haji
Pěkný receptík, mně by moc chutnalo. Krásné fotečky, prudce jedlé!
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia