Vyprážaná bravčová pečeň
Vyprážaná bravčová pečeň

Vyprážaná bravčová pečeň v bylinkovej kôrke

Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 22. januára 2020
Vyprážaná bravčová pečeň v bylinkovej kôrke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

200 g
 (alebo bravčová masť)
2 ks
 (petržlenová vňať, tymian, rozmarín)




Postup

  1. 1

    Pečeň pred spracovaním namočíme do mlieka, ktoré vytiahne horkosť a zjemní chuť, nikdy ju nesolíme vopred, ale až tesne pred vyprážaním.

  2. 2

    Bylinková krusta: Odoberieme trochu strúhanky, pridáme k nej nasekané bylinky, trochu osolíme a s pomocou robota poriadne rozmixujeme najemno. Bylinky sa spoja so strúhankou, vznikne pekná zelená zmes.

  3. 3

    Pečeň umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezne – okraje narežeme. Veľmi mierne ich osolíme, obalíme v múke, vajci rozšľahanom so soľou a s mliekom, strúhanke a v horúcej masti alebo oleji vyprážame približne 5 minút. Vyberieme na kuchynské utierky, aby neboli mastné. Potom ich obalíme v bylinkovej zmesi. Ako príloha sa hodí batatové pyré.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia