Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Rigó Jancsi tortičky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. januára 2020

Rigó Jancsi rezy a muffiny tu už mám, teraz som pripravila tortičky. Tento príbeh veľkej lásky maďarského cigánskeho primáša k bohatej dievčine pozná Zobraziť celý popisRigó Jancsi rezy a muffiny tu už mám, teraz som pripravila tortičky. Tento príbeh veľkej lásky maďarského cigánskeho primáša k bohatej dievčine pozná celý svet. Na znak tejto veľkej lásky dal primáš pre svoju lásku upiecť najsladší a najčokoládovejší zákusok. Dnes už poznáme mnoho verzií tohoto zákusku. Vymyslela som tortičky. Ani ako tortičky nezaostávajú v ničom za rezmi a muffinami.

18
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2x):
4 ks
100 g
180 g
1 KL
na špic noža
8 PL teplá
2 vrchovaté PL
Krém z horkej čokolády:
200 g
2 PL
400 ml (33 %)
Krém z bielej čokolády:
180 g
200 ml (33 %)
1 bal.
2 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom a teplou vodou som vymiešala do peny.

    Rigó Jancsi tortičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala.

    Rigó Jancsi tortičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, naniesla som cesto a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Po upečení som korpus nechala vychladiť na mriežke. Takto som pripravila dva korpusy.

    Rigó Jancsi tortičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď korpusy vychladli, formou som vyrezala párny počet koliesok. Odrezky som si odložila, časť použijem na stred kolieska a zo zbytku pripravím guľky.

    Rigó Jancsi tortičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Spodnú časť kolieska natriem čučoriedkovým džemom a vrchné kolieska som poliala čokoládovou polevou.

    Rigó Jancsi tortičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravila som si deň vopred krémy. Do rajnice som nalámala horkú čokoládu, pridala som kakao a zaliala smotanou na šľahanie, na sporáku som zatiaľ miešala, pokiaľ sa čokoláda celkom neroztopila a keď začala vrieť, ihneď som vypla sporák a nechala vychladiť. Pripravila som takto isto aj biely krém, ale som použila len smotanu a bielu čokoládu a pri šľahaní druhý deň som pridala balíček smetafixu. Krémy som druhý deň vložila do mixéru a vyšľahala. Treba ho mať stále v chladničke. Naplnila som krémom dva cukrárske vrecká, jeden tmavým a druhý s bielym krémom.

    Rigó Jancsi tortičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na spodné koliesko natreté lekvárom som najprv naniesla cukrárskym vreckom tmavý krém a do stredu kolieska som uložila kúsok z odrezkov. Aby to celé spolu držalo, krém som dala aj na odrezok do stredu a potom som vymenila vrecká a dozdobila som bielym krémom.

    Rigó Jancsi tortičky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Samozrejme, že k veľkej láske patrí srdiečko, dozdobila som tortičku lineckým srdiečkom. Veľmi chutné tortičky. Prajem vám dobrú chuť.

    Rigó Jancsi tortičky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

siuuu
Pekný receptík. Mám veľmi rada koláče vo verzii mini tortičiek - občas ich tiež robievam.
1x haji
haji
Čokoládové tortičky jako malované, krásná práce, s radostí bych ochutnala, hmm Může být neděle, zákusek od Izi už je tu! Díky, milá Izi, za další tvůj krásný receptík s príbehom! Požehnanou neděli přeji!
izabella929
@haji (25.1.2020 16:16)
Presne tak ako píšeš milá haji.-) nedeľa bez sladkých tortičiek by sa ani nerátala..ďakujem pekne za pochvalu a tiež požehnanú nedeľu aj tebe haji...)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia