Pórová polievka
Pórová polievka

Jednoduchá krémová pórovo-špargľová polievka

siuuu - fotkasiuuu, 7. marca 2020
Jednoduchá krémová pórovo-špargľová polievka
Foto: siuuu

Pochutili sme si. Pórová polievka mi v mojej zbierke krémových zeleninových polievok chýbala a keďže mi zvýšili kúsky zelenej špargle z iného receptu, pridala Zobraziť celý popisPochutili sme si. Pórová polievka mi v mojej zbierke krémových zeleninových polievok chýbala a keďže mi zvýšili kúsky zelenej špargle z iného receptu, pridala som ju k póru a vzniklá táto chutná polievočka. Ak nemáte špargľu nič to, výborná bude aj čisto pórová polievka.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (biela časť)
1 hrsť (nemusí byť)
1-1,25 l (prípadne hydinový)
3-4 PL
3-4 ks stredne veľké
1-2 ks (alebo cibuľa)
3 strúčiky
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti (nemusí byť)
podľa chuti (pre verziu na kyslo - nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Pór umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Šalotku alebo cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno. Zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky.

  2. 2

    Širší hrniec rozohrejeme, pridáme olej a restujeme pór a šalotku (cibuľu) pokiaľ pór trocha nezmäkne. Pridáme zemiaky, špargľu a cesnak, zalejeme vývarom asi 1,5 cm nad zeleninu, prikryjeme a varíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké (ak nemáte špargľu nevadí, výborná bude aj čisto pórková).

  3. 3

    Po uvarení rozmixujeme a prepasírujeme. V prípade potreby dochutíme soľou a korením, prevaríme a môžeme podávať. Polievočka je jemnej chuti. Ja mám rada výraznejšie chute, takže som polievku doladila kvapkou octu a posekaným kôprom. Podávala som z chipsom zo sušenej šunky. Lahodná polievočka. Na foto je verzia "na kyslo".

    Jednoduchá krémová pórovo-špargľová polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Zeleninové polévky miluju. Příjemné suroviny, chutná polívčička, ten chips tam sedí jako ulitý! Díky za inspiraci a kouzelné foto! Líbí se mi tvoje miska, vše spolu krásně ladí.
siuuu
Ďakujem milá @haji za povzbudivý komentár - aj ja som si obľúbila jednoduché zeleninové polievky, ale my sme mäsožrúti, tak aspoň ten chipsík musí byť - a dodá taký príjemný kontrast k jemnej zeleninovej chuti ... misku či inú drobnosť do kuchyne si každý rok nejakú kúpim na remeselných trhoch, ktoré u nás bývajú v máji .. už sa teším, čo to bude tento rok ;-)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia