Najlepšie jednoduché lievance

cookulienka - bez fotkycookulienka, 1. apríla 2020
Najlepšie jednoduché lievance
Foto: cookulienka

Tento recept na lievance je naozaj jednoduchý. Lievance sú jemné, vláčne a nadýchané!

Reklama Addmention:
30
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
50 g
2 ks
250 ml
2 PL
1 bal.
1 bal.
štipka
Na potretie panvice:




Postup

  1. 1

    Hladkú múku preosejeme. Pridáme polovicu kryštáloveho cukru, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli a premiešame túto suchú zmes.

  2. 2

    Následne do nej pridáme 2 lyžice oleja, mlieko a žĺtky z 2 vajec. Mixérom vymiešame.

  3. 3

    Z bielkov a zvyšnej polovice cukru vyšľaháme sneh. Opatrne ho metličkou alebo varechou vmiešame do cesta, cesto bude nadýchané. Necháme odpočívať 10 minút.

  4. 4

    Lievance opekáme na panvici, ktorú si na začiatok potrieme olejom. Pečieme na miernom ohni, aby sa nepripiekli. Keď sa na vrchu začnú tvoriť bublinky, je čas ich otočiť.

    Najlepšie jednoduché lievance - obrázok 4
  5. 5

    Napokon lievance môžeme servírovať. Je milión spôsobov, ako ich môžeme ozdobiť. Či už si vyberiete džem, Nutellu, orieškový krém alebo tvaroh je na vás.

    Najlepšie jednoduché lievance - obrázok 5

Diskusia k receptu

drajan
Mám síce tiež dobrý , osvedčený recept, kde do cesta ide tvaroh, no zaujal ma aj tento recept. preto ho iste vyskúšam a receptík odkladám. Ďakujem.
garanco
Dnes som robila lievance z jogurtu (nemám totiž droždie), s práškom do pečiva, podľa vraj overeného receptu, ale veru som si tak nepochutila ako na klasických drožďových, možno je to zvyk -:), tak si počkám na droždie.......
sovka62
Zvyknem robit kysnute, ale tieto tvoje vyzeraju rovnako dobre a zaberie to menej casu. Keby sme dnes neobedovali poalacinky, hned by som ich vyskusala.
denyany
Robievam len tieto lievance, sú výborné, rýchlo urobené, rýchlo zjedené, vždy sa podaria. Keď sme všetci doma, robievam ich z dvojitej dávky. A recept mám odtiaľ, bol pridaný niekedy v roku 2014-15?
jany123
Musím povedať že lepšie lievance som ešte nejedla. Krásne nadýchane. Uprimne som tomuto receptu neverila keďže som robila už aj z viacerých kucháriek lievance ale tieto sú toooopka. Ďakujem za recept
raduss
Ďakujem za receptík, dnes som ich robila a sú proste výborné! 🤎


viluni
Zajtra spravím tieto lievance, príde vnučka určite si pochutí
nezabudka9
Práve zjedené👍 sú výborne, nadýchané, s domácim jahodovým džemom perfektné. Ďakujeme 👏




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia