Medové rezy
Medové rezy

Medové rezy

nikus92 - bez fotkynikus92, 10. apríla 2020
Medové rezy
Foto: Nikus92

Tieto medové rezy zvládne aj úplný začiatočník a sú fakt výborné.

60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
2 ks
4 PL
6 PL
100 g
800 g
2 KL
Krém:
1 l
10 PL
160 g
500 g




Postup

  1. 1

    Vajcia, med, mlieko, maslo a cukor dáme do hrnca a na slabšom plameni miešame metličkou do úplného rozpustenia. Keď sa všetko rozpustí, pridáme sódu bikarbónu a plameň stíšime... Miešame, kým zmes nemá karamelovú farbu asi 7 minút.

  2. 2

    Múku preosejeme do väčšej misy a vlejeme horúcu zmes. Spojíme varechou a neskôr rukou. Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu a pečieme max. 10 minút na 180 stupňov.

  3. 3

    Krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Do studeného pudingu prilejeme trocha rumu a vyšľaháme s maslom. Krémom naplníme pláty (časť krému odložíme) a poukladáme na seba, vrchný plát nepotieramie. Zákusok zaťažíme a dáme do chladničky na noc.

  4. 4

    Na druhý deň natrieme vrch zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou. Polevu pripravíme tak, že do hrnca dáme nahriať trocha oleja a vsypeme čokoládu a rozpustíme ju. Necháme trocha vychladnúť, poleva nesmie byť ani riedka ani hustá.

Diskusia k receptu

violetacamorova
mám ich rada, ale s lekvárom 2 krát krém a uprostred slivkový lekvár a čokoládová poleva...máš ich dokonalé... rovnaké
kassia
Medové rezy sú pre mňa od detstva zákusok č. 1. Robievam ho podobne, len sódu pridávam až spolu s múkou a pod každú vrstvu krému dávam marhuľový džem. Najlepšie sú na 2.-3. deň, keď trochu zmäknú. Z jednej dávky sa nakrája toľko, že je vždy aj na rozdávanie. Dúfam, že čoskoro naučím aj vnučku piecť...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia