Špenátový prívarok
Špenátový prívarok

Rýchly špenátový prívarok

mrnousik - fotkamrnousik, 11. apríla 2020
Rýchly špenátový prívarok
Foto: mrnousik

Keď vám chlap už tri dni omieľa, že na Zelený štvrtok má byť špenát a vy máte na home office toľko práce, že nestíhate Zobraziť celý popisKeď vám chlap už tri dni omieľa, že na Zelený štvrtok má byť špenát a vy máte na home office toľko práce, že nestíhate nič, tak tu je recept. Spravené počas ich venčenia s Lajkou. Neviem, či je to recept, alebo bojový postup :D Každopádne dávam to sem preto, lebo drahý povedal, že lepší nejedol ani od maminy, svokry ani nikde inde :)

1-2
porcia
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
200 g mrazený
4 PL
1 ČL
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Prvá dôležitá vec, ak to chcete stihnúť rýchlo medzi dvoma Skype meetingami. Mrazený špenát vyberte z obalu, dajte ho do nádoby s trochou vody a do mikrovlnky rozmrazovať. Medzitým si už šúpajte zemiaky. Dajte si zohriať vodu na vajíčka :D

  2. 2

    Do hlavného hrnca nalejte smotanu a cca po 5tich minútach by už aj špenát z mikrovlnky mal byť povoľnejší, vyberte ho a nalámte do smotany, miešať na miernom ohni nech sa ešte dorozmrazuje. Tu pridám sušený cesnak, soľ, čierne korenie a trochu som bola aj rebel - aj lyžičku masla.

  3. 3

    Zemiaky sa nám varia v solenej vode, vajíčka sa nám varia a tak sa venujem hlavnému hrncu. Za stáleho miešania sa z toho stáva homogénna tekutina. Ideme zahusťovať. Do horčicovéj fľaštičky si dám asi 2,5 centimetre vody a 4 PL hladkej múky. Dobre rozšejkrujem (asi 30 sekúnd) a pri stálom miešaní vlievam do prívarku. Takto ho zahustím na požadovanú konzistenciu - ak sa mi zdá, že ešte trochu by to chcelo, tak je to presne akurát (klam oka).

  4. 4

    Na záver ochutnám, dosolím ak treba. Vajíčka už poležali v studenej vode, ošúpem, nakrájam. Zemiačiky scedím a priateľ sa vracia aj so psíkom a už mu nakladám :)

Diskusia k receptu

gordonko
podobný špenát sa robí aj tu - niesom doma - zjem ho ,ale ja doma robím tak ako ma mama naučila - polámať pomali rozmraziť na ohni , pridať surové vajce ,trochu hl. múky cesnak a sol ......keď ho nezjem naraz , chodím si odoberať po vareške a zjem ho aj studený




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia