Likérové špice
Likérové špice

Likérové špice so stužovačmi šľahačky Liana

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 15. apríla 2020. Komerčný recept.
60 minút
príprava

Suroviny

Piškóty:
110 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá)
1 bal.
3 ks
100 g
1 bal.
Čokoládový krém:
600 ml
100 g
Likérová plnka:
200 ml
5 PL
2 KL
Čokoládová poleva:
300 g
75 g




Postup

  1. 1

    PIŠKÓTY: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej peny primiešame Universal mix a Zlatý krém. Na záver zľahka pridáme tuhý sneh. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a dávkujeme kruhy podľa požadovanej veľkosti likérových špicov na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme pri 180 °C 10 - 12 minút. Piškóty necháme vychladnúť.

  2. 2

    ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: Čokoládu a tuk zahrejeme v mikrovlnnej rúre na cca 1 minútu. Dobre premiešame. Povrch upečených a vychladnutých piškót ponoríme do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.

  3. 3

    ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: Šľahačku krátko prešľaháme do polotuha. V 100 ml vody rozmiešame Stabilizátor - stužovač šľahačky čokoláda. Ihneď všľaháme do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky.

  4. 4

    Čokoládový krém dáme do cukrárskeho vrecka s likérovou špičkou a dávkujeme na piškóty. Necháme 15 minút v chladničke. Medzitým pripravíme likérovú plnku.

  5. 5

    LIKÉROVÁ PLNKA: Stabilizátor - stužovač šľahačky vaječný likér vsypeme do mlieka, prešľaháme, pridáme 2 KL Šľahačkové potešenie a krátko prešľaháme.

  6. 6

    Špice vyberieme z chladničky a do otvorov, ktoré nám vznikli dávkujeme likérovú plnku. Uzavrieme čokoládovým krémom pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Necháme stuhnúť v chladničke 15 minút.

  7. 7

    Stuhnuté špice ponoríme do pohára s čokoládovou polevou a necháme ešte zatuhnúť.

  8. 8

    Pre klasickú verziu s pšeničnou múkou zameníme Universal mix za hladkú múku alebo použijeme piškóty z obchodu.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia