Krémová hrášková polievka
Krémová hrášková polievka

Hráškový krém s údeným lososom

Mário Hlinka
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 28. apríla 2020
Hráškový krém s údeným lososom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

400 g čerstvý alebo mrazený
1 strúčik
1 ks
2 šálky
100 g




Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejeme olivový olej, pridáme najemno pokrájanú cibuľu a orestujeme. Prilejeme zeleninový vývar, pridáme strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a hrášok. Varíme, kým nezmäkne.

  2. 2

    Keď je hrášok uvarený, polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom.

  3. 3

    Plátky údeného lososa jemne zohrejeme na panvici na troche oleja. Pri podávaní uložíme plátky lososa navrch polievky.

Diskusia k receptu

marika9
Predvčerom som varila túto polievku s rozdielom, že som dala do nej smotanu a varím v nej aj zemiak. Bola fantastická, syn zjedol za 3 taniere na obed a potom ešte dojedol ostatné. Mala to byť polievka na druhý deň, tak som varila slepú gulášovú, aj tá bola výborná.
1x radost
radost
@marika9 (1.5.2020 01:13)

tak som ti uverila-milá neznáma
v mrazáku ešte hrášok-uvarila som ako ty
2 zemiačky..smotana..
ja som urobila halušky k tomu..
aj manžel chváli-najskôr chcel k tomu párok-a potom nie
že chutilo bez mäsa..
tak díky tebe aj šikovnému kuchárovi za dobrý ľahký obed..
:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia