Pečené bravčové koleno
Pečené bravčové koleno

Pečené bravčové koleno

avuska - bez fotkyavuska, 3. mája 2020

"Nemáme doma ihlu?," pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel na moje koleno. Nemali sme. Zabehla som k susede, Zobraziť celý popis"Nemáme doma ihlu?," pýtala som sa môjho zákonitého. "Načo potrebuješ ihlu?" "No do kolena!" Pozrel na moje koleno. Nemali sme. Zabehla som k susede, robí v nemocnici. Nemala. Tak znova doma hľadám, veď očkujeme králiky, muž začal hľadať, ale nedôverčivo, našiel, podal mi ju, nech dezinfukujem, a že čo si idem s kolenom robiť? Teraz som pozerala ja. A potom mi došlo, oni mysleli moje koleno! Ja myslela to lepšie, bravčové! Toto je do Bakalárov! Našla som jeden recept, upravila a rozhodla vyskúšať a podelím sa.

4
porcie
20 minút
príprava
240 minút
na 150 °C

Suroviny

1 Ks
2 PL
2 PL
3 Gulicky
3 Ks
2 PL
2 PL
2 hlavičky (prelisovaný)
4 PL
500 ml




Postup

  1. 1

    Bravčové koleno opálime, umyjeme, necháme vysušiť.

  2. 2

    Pol litra vody prevaríme, pridáme koreniny, necháme vychladiť, dolejeme pivo, 3-krát precedíme.

  3. 3

    Vychladnutý nálev naberieme do striekačky s ihlou a koleno napicháme nálevom, kým všetok neminieme. Treba použiť najhrubšiu ihlu, lebo u mňa sa stále zapchávala, alebo konzultovať s nejakou sestričkou.

  4. 4

    Koleno dáme do jenského skla, môže byť aj rímsky hrniec. Piekla som na 150 stupňoch, posledných 20 minút som odkryla, aby sa zapieklo. Po celú dobu som neodkrývala, nepodlievala, samo si pustilo šťavy až-až. Podávame s chlebom, zemiakmi, chrenom, baraními rohmi, kto ako chce. Takéto vraj robia v Pratri. Nerobia. Toto sme nereklamovali.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia