Plnený pita chlieb
Plnený pita chlieb

Pitapizza fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 11. mája 2020
Pitapizza (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jedinečné spojenie pita chlebu a pizze, takpovediac plnený pita chlieb :) Výborné pečivo, ktorého plnku môžete zakaždým obmieňať.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/05/pitapizza.html?m=1

11 ks
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
800 g
2,5 dl vlažné
2 dl vlažná
4 PL
4 PL
42 g
2 KL
2 KL
Plnka:
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Paradajkový základ:
140 g hustý
1-2 strúčiky
1 KL
podla potreby
cca 0,5-0,75 dl
Na potretie:
0,5 dl
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si do misky dáme mlieko, vlažnú vodu, 2 KL cukru a droždie. Dobre to rozmiešame metličkou. Potom pridáme olej, 4 kopcovité PL jogurtu, soľ a znova dobre rozhabarkujeme. Napokon do tekutej zmesi postupne prisypávame múku a rukou múku stále dobre premačkáme, aby nezostali hrčky. Vytvorí sa nám polomäkké cesto, ktoré sa síce odlepuje od misy, ale o ruky sa ešte poriadne lepí. Cesto má byť jemné a také elastické. Napokon ho posypeme trochou múky a krátko vymiesime do bochníka. Nakoniec cesto zakryjeme utierkou a dáme na cca 45 minút na teplejšie miesto kysnúť. Toto cesto je cesto na pita chlieb, ktorý nájdete tiež medzi mojimi receptami :-)

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým cesto kysne, pripravíme všetko potrebné na plnku. My máme radi tuniakovú plnku, takže som pripravila tuniaka v oleji, cibuľu, plátkovú goudu a ešte nastrúhaný klasický ementál. Ďalej na druhú plnku salámu. Plnky a syry si každý môže prispôsobiť svojej chuti :-) Ako paradajkový podklad som zmiešala kvalitnejší pretlak s oreganom a cesnakom, ktorý som zriedila s trochou vody. Ale kľudne si podľa chuti môžete dať aj kečup.

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto pokrájame na 11 rovnakých kúskov, ktoré následne znova premiesime do bochníčkov. Používajte naozaj len minimum múky.

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    S bochníčkami už aj pracujeme ďalej... Bochníček vyvaľkáme na kruh s priemerom cca 21-22 cm. Najprv ho natrieme trochou pretlaku, položíme plátok syra, následne cibuľu a tuniaka a trošku to osolíme. Potom už len posypeme strúhaným syrom a trochou oregana :-) Tak isto som postupovala aj so salámovou plnkou.

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Napokon naše pita chlebíky uzavrieme podľa fotopostupu a poukladáme ich na plech s papierom. Takto na plechu ich necháme podkysnúť 10-15 minutiek. Vlastne kým sa nám vyhreje rúra.

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podkysnuté natrieme mliekom, ktoré sme zmiešali s olejom a pitapizze dáme piecť do vopred rozohriatej rúry na 200 °C na 20 minút.

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené pitapizze necháme trochu vychladnúť ;-P

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečivo je fantastické! Cesto skvelé s bohatou šťavnatou plnkou, ktorú môžete zakaždým podľa chuti obmieňať ;-P Dobrú chuť !

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a aj na mojom novom YOUTUBE kanáli :-)

Diskusia k receptu

haji
Velmi pěkný receptík, suroviny, detailní postup i fotečky. Nejvíc se mi líbí foto v bode 8, tam jsou dokonce i ruce spolupracovníka, jestli se nepletu. Krásná práce, Cesmínko! Jsi pilná včelka, tvořivá a moc děkuji za sdílení! Krásné pozdravení a pevné zdraví všem u vás!
jankov
@123 (11.5.2020 12:53)
Skús jedno...na plech daj trochu vody a na ňu papier na pečenie...ťažko je mi povedať, koľko tej vody treba, ale toľko, aby bol papier vlhký a zostala pod ním voda...potom daj naň to, čo ideš cestové piecť a nemalo by sa ti to pripiecť, voda sa vyparuje a robí ochranu pečeného a zároveň cesto vlhčí...mám to rokmi odskúšané a nemal som problémy s pripečením...výhoda je aj v tom, že ak chceš skontrolovať, či je spodok primerane pripečený, ľahko pečené oddelíš od papiera a zistíš stav...
používateľ nemá avatar
123
123
@jankov (11.5.2020 14:04)

vďaka, skúsim, je mi ľúto nepiecť kadejaké dobroty kvôli tomu, že sa spodok pripáli...
cesminaz
@123 (11.5.2020 12:53)

Dakujem pekne za komentík :-) som rada, že sa receptík páči. Naozaj velká škoda, že máš taký problém s rúrou :-/ toto pečivo je fakt velmi dobré!
cesminaz
@haji (11.5.2020 13:35)

:-)) @haji zlatá, tie obe ruky sú moje :-) jedine fotiť mi pomohol syn, kedže už tretiu ruku nemám :-)) Dakujem za komentík a pochvalu. Srdečne pozdravujem!
haji
@cesminaz (11.5.2020 16:07)
Haha, to bylo o fous vedle! Tak tvoje ruky, hmm a zastanú takú velkú a mocnú prácu, smekám! Syn je šikovný pomocník, sice ne před, ale za foťákem! Díky a mějte se!
používateľ nemá avatar
123
123
@cesminaz (11.5.2020 16:04)

no, čo už, tá predchádzajúca/sporák/ sa porúčala a žiaľ , nikdy človek dopredu nevie ako sa tie novokúpené sporáky a rúry zachovajú ... tak to vyskúšam podľa "Jankov"
manya
Dnes som upiekla, pečivo je naozaj fantastické, ako všetko od teba Cesminas, vďaka za recept;
kimlo
Paráda! Také ľúbim, určite vyskúšam!
cesminaz
@123 (11.5.2020 18:41)

ano máš pravdu, je to tak :-/ ale ak sa dá, tak treba skúšať a nájst nejaký spôsob aby si vedela riadne v nej piecť. Dúfam, že ten spôsob predsalen nájdeš :-)
cesminaz
@manya (12.5.2020 18:14)

Jééj no super :-) to som velmi rada, že si vyskúšala a že pečivo chutilo! Vdaka pekne za správu ;-)
cesminaz
@kimlo (12.5.2020 18:58)

Som rada, že pečivo zaujalo :-) Som si istá, že skúšku neolutuješ!
haji
@123 (11.5.2020 18:41)
Už jsem to několikrát řešila. Babka v plynovej rúre měla šamotovú tehlu. V elektrickej rúre to může dělat kaput čidlo teploty /peče na plno a nebo vůbec/. Další možnost je, to, že samotná spirála je "nějak nastavená". Co spirála, to originál - alespoň tak to máme vysledované. Dávala jsem do elektrickej rúry pod plech plechový list, obalený alobalem. Bylo to ve výbavě sporáku /ke grilu?!/. Obalila jsem ho alobalem kvůli tomu, že byl podélně perforovaný. Prostě jsem si vytvořila mezičlánek, který pobral spodní nejvyšší teplotu.
Určitě něco vymyslíš. To by bylo, aby nebylo!
zizazi
krásny recept s dokonalou fotodokumentáciu, hlavne tá posledná fotka láka k zahryznutiu. Určite vyskúšam, velikánska vďaka.
matluss
Krása už len zahryznúť :-) Môžem poprosiť recept keby som chcela piecť z polovičnej dávky, ďakujem:-)
cesminaz
@zizazi (18.5.2020 08:41)

Dakujem :-) som rada, že sa páči. Budem rada ak vyskúšaš, verím že neolutuješ :-)
matluss
@cesminaz (19.5.2020 21:12)

jasné sú na pláne cez víkend, ale už dopredu viem že budú chutiť:-), lebo všetko od teba nielen krásne vyzerá ale aj chutí:-)
matluss
tak milá Cesmina dnes prišla na rad tvoja pitapizza...zatiaľ len čakajú na rúru ...ale už teraz nám tečú slinky...škoda nejde mi pripojiť obrázok...
cesminaz
@matluss (9.6.2020 17:45)

Ahooj @matluss :-) Som velmi rada, že sa podarili a dúfam že aj chutili :-) Na Tip-Top vzhlade až tak nezáleží, hlavné je, že sú robené s láskou ;-P Dakujem ti pekne za tvoju odozvu aj s fotkami. Pozdravujem a prajem ti príjemný deň :-)
matluss
@cesminaz (10.6.2020 07:27)

už nie sú :-( ... no boli vynikajúce...vedela som že k receptu sa určite ešte vrátim...ale že to bude už dnes to ma nenapadlo :-)...no syn si ich teraz vyžiadal ...takže dnes repete...
ĎAKUJEME:-)
45678
@cesminaz (12.5.2020 20:58)

Dnes som aj ja piekla toto fantastické pečivo, no nedala som tuniaka, ale huby, ďakujem za recept, ktorý je zárukou istoty, ako všetky ostatné Tvoje od prezentované recepty:-)
cesminaz
@45678 (12.6.2020 17:05)

Super, teším sa že vám pečivo chutí :-) Dá sa naplniť fakt rôzne, celkom podla chuti :-) Dobrý nápad je aj na spôsob posúšikov :-) Vdaka krásne za správu a pozdravujem!
1x 45678




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia