Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta

Kačacia pečeň v masti fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 4. júna 2020
Kačacia pečeň v masti (fotorecept)
Foto: kvakac

Potreboval som spotrebovať surovú bravčovú slaninu a kačacie pečienky, tak som urobil nátierku do pohárov.

15 - 20
porcií
15 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
180 g (33 %)
1 PL
1/4 KL
1 PL
1 PL
30 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú slaninu a pečienky zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pre ľahké mletie je dobré to všetko dať predtým na hodinu do mrazničky.

    Kačacia pečeň v masti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomletú slaninu a pečienky zmiešame s koreninami a smotanou.

    Kačacia pečeň v masti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do hrnca s nepriľnavým dnom, ktoré potrieme vodou. Položíme na sporák a varíme 4 hodiny na slabom ohreve - sem tam bublina. Alebo môžeme dať do pomalého hrnca, ktorý zapneme na High tiež na 4 hodiny. Občas to premiešame.

    Kačacia pečeň v masti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po tejto dobe tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka. Naložíme do pohárov a zaviečkujeme. Necháme vychladiť. Na druhy deň ich dáme do pary ako pri zaváraní na hodinu. Potom už necháme ochladiť a do chladničky na 12 hodín. Oplatí sa vydržať, lebo tá chuť pekne potom vynikne.

    Kačacia pečeň v masti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Napokon už len otvoriť pohár a natierať vrstvu na chleba na hrúbku malíčka. Nejakú zeleninu k tomu, alebo len samé na chlebe a dobrotu máme hotovú.

    Kačacia pečeň v masti (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Achjaj, další povedený receptík s excelentným fotem. To musí být dobrota, hmm Také súhlas s hrúbkou nátierky na chlebíku, žádné šizení! Balím kufr, už som písala, hranice otvorené, nic mi nebrání. Přeji krásný večer!
kimlo
Akurát som Ti chcel poslať komentár že aby si dal recept na tu nátierku v diskusii... ale si ma predbehol. Šak vieš za na takéto recepty som zaťažený... mám na ruke husokacku aj s drobami, takze z pečene to skusim. Nech sa Ti darí kámo!
sracz
... schválené aj vyššou dozornou radou na experimentálne riešenie v podmienkach Peoria-AZ! Pôvodcovi sa ďakuje a želá moho zdaru pei nasledujúcich dobrotách, chťovkách i lahôdkách!
chemik
Velmi chválím recept za přesně specifikovanou dobu varu a dávku koření a soli, což je u paštik velmi důležité. Také preferuji zelené korenie jak mleté, tak pro parádu i celé, předem nabobtnalé ve víně portském nebo sherry. Nakládané v soli nebo kyselém nálevu je tvrdé a má zcela jinou chuť. Takže vyrazím koupit tolik čerstvých kachních játera, kolik najdu v mrazáku syrového sádla odkrájeného z bůčku. Na segedinský guláš proto naschvál kupuji tučný bůček co nejvyšší .
kvakac
Vďaka všetkým za milé komenty . Akurát si natieram na chleba. Krásne sa rozotiera, hoci som ju vytiahol priamo z chladničky. Chuť je po troch dňoch ešte lepšia. Neviem - niekedy, keď sa niečo urobí bez dlhej prípravy, tak sa to obyčajne vydarí. Preto som to sem dal možno aj iným nátierka príde na chuť.
tiginko
no na, ďalšia pekná paštéta do zbierky. Len neviem, čo na to naši doktori, veď ešte sme nedojedli tie naše...
2x kvakac a haji
kvakac
@tiginko (5.6.2020 23:08)

Vďaka za koment. Jano Doktor aj Paľo Doktor to chvália, že im chuti. Dokonca Jano ju ide dnes robiť, mám mu prísť pomôcť ju robiť. Materiál na nátierku aj pivo ma pripravené. Há - há pekný víkend želám.
haji
@kvakac (6.6.2020 06:32)
Nebude dlouho trvat a doktor, starosta a podobné vyšší postavy budú vědět i to, že mi upadl chlup, kdy kde a kam...
1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia