Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodový zákusok s krémom s bielou čokoládou

cookulienka - bez fotkycookulienka, 8. júna 2020
Jahodový zákusok s krémom s bielou čokoládou
Foto: Cookulienka

Deti milujú, keď môžu v kuchyni pomáhať. Navyše, ak ide o dobroty, ich ochota je o to väčšia. Tento recept je naozaj jednoduchý Zobraziť celý popisDeti milujú, keď môžu v kuchyni pomáhať. Navyše, ak ide o dobroty, ich ochota je o to väčšia. Tento recept je naozaj jednoduchý a rýchly, tak verím, že ho zvládnete aj s pomocou drobcov :)

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
150 g
100 ml
100 ml
250 g
1 bal.
Krém:
800 ml
2 bal.
1 bal.
100 g
Šľahačka:
500 ml
2 ks
Okrem toho:
 (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky spolu s kryštálovým cukrom vyšľaháme do penista. Postupne pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bliekov vyšľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do cesta. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 stupňoch približne 15-20 minút.

  2. 2

    Vychladnutú piškótu potrieme jahodovým džemom alebo jahodovou šťavou. Následne poukladáme jahody - jednu vedľa druhej.

  3. 3

    Krém: Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme hustý puding, pridáme vanilkový cukor. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli (môžeme pridať aj lyžicu masla). Roztopenú čokoládu vmiešame do pudingu. Krém následne rozotrieme na jahody a necháme dobre stuhnúť.

  4. 4

    Šľahačka: Zo smotany na šľahanie a stužovačov vyšľaháme tuhú šľahačku. Aby nám lepšie držala, dáme predtým smotanu aj metličky z mixéra na pár minút do mrazničky. Šľahačku natrieme na stuhnutý krém a posypeme nastrúhanou čokoládou.

  5. 5

    Ružovú čokoládu sme vytvorili tak, že sme si vo vodnom kúpeli nechali roztopiť bielu čokoládu, do ktorej sme primiešali ružové farbivo zmiešané s kvapkou bieleho alkoholu (môže sa zmiešať aj s kvapkou sirupu). Nechali sme stuhnúť v mrazničke a neskôr tiež postrúhali navrch zákusku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia