Mums mums

svedka - fotkasvedka, 17. júna 2020
Mums mums
Foto: Svedka

Luxusná verzia cukrovinky Čierny princ.

60
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Na penu:
1 ks
450 ml
1 bal.
1,5 KL
150 ml
150 ml
100 ml
Čokoládová poleva:
400 g
1 PL (alebo repkový)
Okrem toho:
 (alebo iné okrúhle sušienky)




Postup

  1. 1

    Tento recept je veľmi jednoduchý a nevyžaduje šľahanie nad parou, avšak potrebujete trošku trpezlivosti a kuchynského robota.

  2. 2

    Bielok, práškový a vanilkový cukor a studenú vodu začneme šľahať na vysokých otáčkach.

  3. 3

    K želatíne pridáme vriacu vodu, rozmiešame a keď sa želatína rozpustí, pomaly ju pridáme do zmesi, ktorá sa nám šľahá. Po minúte postupne po častiach pridávame kryštálový cukor a šľaháme cca 10 minút stále na vysokých otáčkach, až pokiaľ nevznikne tuhšia pena, ktorá drží tvar.

  4. 4

    Sušienky Oreo rozdelíme na jednotlivé kolieska (alebo použijeme iné okrúhle sušienky). Vreckom bez ozdobnej špičky nanesieme penu na sušienky a odložíme do mrazničky na 2 hodiny. Alebo ak máte čas, stačí cez noc do chladničky.

    Mums mums - obrázok 4
  5. 5

    Nalámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme olej, dobre zamiešame a prelejeme do vysokého pohára. Do čokolády namáčame vychladnuté mums. Necháme na mriežke odkvapkať, posypeme napríklad strúhaným kokosom (ak chceme ...) a opäť šup do chladničky. A máme hotovo :) Luxusná verzia cukrovinky Čierny princ.

    Mums mums - obrázok 5

Diskusia k receptu

dvorka
Vyzerá to úžasne. Možno by som spravila verziu s nejakým ovocím, nakoľko Čierneho princa som nemala rada a ak to je podobné. Ale, znova sa opakujem, vyzerá to úžasne. Vďaka za tip.
1x svedka
svedka
Podobne ,čierneho princa som nikdy rada nemala ,ale dovolím si tvrdiť ,že toto je oveľa lepšie :) Kludne aj jahody šupnúť dnu napríklad @dvorka (17.6.2020 13:09)

haji
Pěkný recept a hlavně šikovné ruky! Dala bych si testovací vzoreček, obouruč.
svedka
Ďakujem :) To mám odložené na piatok ,oslavuje sa letný slnovrat . Ale starsi už jeden ochutnal @cesminaz (17.6.2020 19:46)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia