Kapustový šalát
Kapustový šalát

Šalát z letnej kapusty

farbuska - fotkafarbuska, 1. augusta 2020
Šalát z letnej kapusty
Foto: farbuska

Chutný, zdravý, sýty a pritom nízkokalorický šalát zo surovín, z ktorých väčšinu asi máte doma.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1/2 hlávky (letná)
2  ks stredná
2  ks menšia
2  ks stredné
250  ml hustý
 (alebo čierne)




Postup

  1. 1

    Kapustu pokrájame na tenké rezančeky, osolíme podľa chuti a zmiešame so soľou.

  2. 2

    Kým kapusta trochu zmäkne a pustí šťavu, očistíme mrkvu a cibuľu. Mrkvu nastrúhame na veľkých slzách, cibuľu pokrájame na tenké plátky. Z jabĺk odstránime jadrovníky a pokrájame ich na menšie kusy a potom na tenké plátky. Pažítku pokrájame na íverčeky. Všetko pridáme ku kapuste.

  3. 3

    K zmesi zeleniny pridáme jogurt a všetko spolu zmiešame. Trochu som prizdobila pažítkovými kvetmi.

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík, osvěžující salátek, krásné barvičky, kvety pažitky nemajú chybu! Už po několikáté jsem se chystala na kapustový salát a vždy to dopadne stejně, ide do kastrolu na dušení. Musím to nějak jinak navléct... Díky za inspiraci!
kvakac
Teraz v lete je to výborná inšpirácia na osvieženie. Dozrievajú skóre jablka použijem tie. K rezňu bude dobrý ani zemiaky nemusia byť. Vďaka za recept.
farbuska
@afataga (1.8.2020 17:54)

Iste by sa to dalo nazvať variáciou. Do klasického coleslaw však nepatria jablká a dressing/zálievka je úplne iná (založená na majonéze). Vďaka za komentár.
farbuska
@haji (1.8.2020 14:29)
Aj u mňa väčšinou skončila kapusta v hrnci, ale v ostatnej dobe ju viac pripravujem aj na surovo. Zasýti a pritom ušetrí zopár kalórií z iných príloh, ktoré nepotrebujem (tie kalórie).
2x haji a kvakac
farbuska
@olinecka (1.8.2020 19:18)

Ďakujem, je skutočne chutný bez potreby pridať čo len štipku cukru. Mrkva a najmä jablká dodajú potrebnú sladkosť na vyváženie chuti.
2x haji a finczi
haji
@afataga (1.8.2020 17:54)
Pokuď měl Darwin pravdu, tak je člověk napodobenina opice.
Pokuď neměl, tak pár geníků není všechno.
Základ kapusta a mrkva coleslaw nedělá. Alespoň u mě. Hezký večer!
finczi
Určite by som si pochutnala. Ešte som neskúšala s jabĺčkami ani s jogurtom - skúsim. Robievam si svoju zálievku podľa chuti aj s trošičkou oleja. Tento tip s jabĺčkami sa mi páči.
afataga
@farbuska (1.8.2020 19:42)

a @haji , to nebola vycitka, skratka mi ho pripomina, viem, ze coleslaw je iny, ale 3 suroviny su rovnake, to neznamena, ze nemoze byt dobry
haji
@afataga (2.8.2020 16:24)
V pohodě, nemohla jsem si pomoct a musela se něžně pokočkovat. Teď už mi zbývá si jen salátek z letnej kapusty s láskou urobit!. Hezký večer!