Nepečený černicový zákusok
Nepečený černicový zákusok

Nepečený černicový zákusok

siuuu - fotkasiuuu, 9. augusta 2020
Nepečený černicový zákusok
Foto: siuuu

Bez múky, s minimom cukru. Práve začali dozrievať černice, ktoré ako jedny z mála prežili chladný začiatok roka, tak som z prvej oberačky pripravila Zobraziť celý popisBez múky, s minimom cukru. Práve začali dozrievať černice, ktoré ako jedny z mála prežili chladný začiatok roka, tak som z prvej oberačky pripravila tento nepečený osviežujúci koláčik, ktorý sa akurát hodí k aktuálnym horúcim dňom.

10-12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
2 ks menšie (roztlačené)
100 g mleté (alebo mandle)
50 g
1-2 PL (alebo maslo)
1 PL (alebo datľový)
30 g mletý
Krém:
350 g (alebo jemný tvaroh, Lučina, Philadelphia)
120 g (alebo čučoriedkový)
1-2 PL
4 plátky
3/4 dl prepasírované
Na obloženie:
2-3 hrste (čerstvé alebo mrazené)
Na želé:
1 dl prepasírované
4 dl
1-2 PL
1 bal. (biela alebo červená)




Postup

  1. 1

    Na korpus zmiešame všetky suroviny a rovnomerne utlačíme na dno formy, ktoré sme vystlali papierom na pečenie a dáme stuhnúť do mrazničky na cca 20-30 minút.

  2. 2

    Na krém zmiešame syr (ja som tentoraz použila kombináciu mascarpone a neochutená Lučina), jogurt, cukor, prepasírované černice (ak vám nevadia zrnká, stačí aj popučiť) a želatínu pripravenú podľa návodu. Krém rozotrieme na stuhnutý korpus a dáme zatuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Želé: Černice na želé rozmixujeme s trochou vody, prepasírujeme, doplníme vodou do 500 ml a spolu s práškovou želatínou pripravíme podľa návodu - necháme čiastočne vychladnúť.

  4. 4

    Na krém rozložíme černice. Keď začína želé hustnúť, vylejeme ho na koláč. Necháme stuhnúť a podávame.

Diskusia k receptu

evanaaa
Juj, ten vypadá dosť lákavo.....a určite je aj chutný, s dobrým krémom a ochutenou polevou zo želatíny.
2x siuuu a haji
siuuu
@evanaaa (9.8.2020 17:42)

Ďakujem ;-) Ja nemusím koláče tohto typu, ale naši áno - ale tento chutil aj mne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia