Krevety na arabský spôsob fotorecept

boldy - fotkaboldy, 14. júna 2010
Krevety na arabský spôsob (fotorecept)
Foto: boldy

Tento recept ma naučil pripravovať môj manžel a je veľmi chutný. Robíme ho kedykoľvek, keď máme naň chuť alebo ak prídu priatelia na návštevu Zobraziť celý popisTento recept ma naučil pripravovať môj manžel a je veľmi chutný. Robíme ho kedykoľvek, keď máme naň chuť alebo ak prídu priatelia na návštevu :)

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
3-4 ks
1 PL
1 PL
500 g
500 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetke suroviny na tanier. Ryžu dáme do misky s vlažnou vodou a necháme odstáť.

    Krevety na arabský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme olivový olej. Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme do zlatista. Pridáme krevety a petržlenovú vňať.

    Krevety na arabský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi po 10 minútach pridáme ostatné korenie a pretlačený cesnak. Zamiešame.

    Krevety na arabský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak sú krevety už do červena opražené, poukladáme naň neuvarenú ryžu bez vody, v ktorej stála. Pokryjeme všetko ryžou . Zalejeme čistou vodou, ktorá siaha 2 cm od okraja ryže. Kto má rad ryžu slanšiu môže pridať ešte soľ. Po odparení vody, prikryjeme hrniec pokrievkou. Nemiešame. Varíme na jemnom plameni, aby nám nič neprihorelo. Ak je ryža mäkká jedlo je hotové. Dobrú chuť.

    Krevety na arabský spôsob (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marienka44
Na tanieri nevidim zazvor cerstvy. Asi je mlety suseny. Ja mam rada koren sviezi, ma inu aromu ako suseny.
boldy
@bozulka nie nemyslím, mne to práve takto vyhovuje, nuž treba skúsiť
@marienka44 ano je tam sušený zázvor, samozrejme dá sa použiť aj čerstvý
zsuzsu
akurát som si to pripravila,i ked som to trošku pozmenila :)) hmmm, skvelý receptík!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia