Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré

Lukáš Šidlovský
šéfkuchár Olívia Restaurant v hoteli Kukučka v Tatranskej Lomnici, 18. augusta 2020
Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský
45 minút
príprava
180 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g varené v šupke
150 g
1 kg
Pyré z červenej kapusty:
800 g
2 ks
20 g
Slaninový prach:




Postup

  1. 1

    Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 stupňov 3 hodiny. Mierne vychladený bôčik natrháme.

  2. 2

    Lokše: Vychladené uvarené zemiaky nastrúhame najemno. Do zemiakov pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Vytvarujeme valček, ktorý krájame na menšie kusy. Každý kúsok vyvaľkáme do tvaru kruhu a pečieme na suchej panvici z každej strany. Upečené lokše potrieme kačacou masťou.

  3. 3

    Pyré z červenej kapusty: V hrnci skaramelizujeme cukor. Pridáme nastrúhanú červenú kapustu, podlejeme vodou a premiešame. Nakrájanú cibuľu orestujeme na masti a pridáme ku kapuste. Osolíme, okoreníme, dochutíme škoricou, rascou a dusíme domäkka. Hotovú kapustu rozmixujeme na pyré.

  4. 4

    Cez stred lokše navrstvíme pyré a trhaný bôčik. Lokšu zrolujeme a prekrojíme na polovicu.

  5. 5

    Slaninový prach: Plátky slaniny upečieme v rúre. Pokrájanú cibuľu poprášime múkou a opečieme na masti. Upečenú slaninu s cibuľou rozmixujeme. Prachom ozdobíme naplnené lokše s kapustou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia