Domáci kečup
Domáci kečup

Môj domáci kečup fotorecept

svetlusb - fotkasvetlusb, 19. augusta 2020
Môj domáci kečup (fotorecept)
Foto: svetlusb

Domácich kečupov je na internete kopa, ale tento som si prispôsobila podľa chuti. Moji chlapci ho milujú a v januári už nemáme žiaden kečup Zobraziť celý popisDomácich kečupov je na internete kopa, ale tento som si prispôsobila podľa chuti. Moji chlapci ho milujú a v januári už nemáme žiaden kečup ❤️

Suroviny

2 ks veľká
5 ks
4 ks
5 ks
5 ks
4 ks
4 ks
1 kg




Postup

  1. 1

    Kečup robievam v 7 l hrnci, takže do 7 l hrnca dáme umyté napolené rajčiny tak do trištvrte hrnca. Môžme trochu roztlačiť a dáme pomaly variť nech púšťajú šťavu.

    Môj domáci kečup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridané očistenú a na štvrtiny nakrájanú cibuľu, jablká, zeler (na takéto množstvo dávam tak štvrť celého zeleru), červenú papriku.

    Môj domáci kečup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do sáčku na sypaný čaj som dala bobkový list, nové korenie celé, čierne korenie celé a klinčeky. Všetko podľa chuti. Pridáme do kečupu a varíme az do rozvarenia.

    Môj domáci kečup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je všetko rozvarené, celú masu rozmixujem ponorným mixérom a následne prepasírujem poriadne cez sitko, aby sa do kečupu nedostali zrnká a šupky. Následne zasa privedieme do varu a pridáme cukor. Cukru som tentokrát dala až kilo, kvôli tomu že tento rok boli rajčiny kyslé. Ak by bolo niekomu veľa alebo málo samozrejme si prispôsobí.

    Môj domáci kečup (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Veríme na miernom ohni kým viac zhustne. Tento kečup je samozrejme redší, keďže nepoužívam žiadne prísady na zahusťovanie a konzervovanie.

  6. 6

    Do pripravených pohárov nalievame horúci kečup až úplne po vrch, silno zatiahneme viečko a hneď pohár otočíme vekom dolu. Takto pripravené poháre zakryjem hrubou dekou a nechám tak do druhého dňa.

    Môj domáci kečup (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nikdy sa mi ešte nestalo, že by sa mi niečo pokazilo, robím takto aj džemy. Dobrú chuť!!

    Môj domáci kečup (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

marianne
Tiež tých rcp na kečup mam požehnane.. Ale tento vyzerá že fakt dobre, tak ďalší do zbierky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia