Piškótový zákusok
Piškótový zákusok

Zelené piškótové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. augusta 2020
Zelené piškótové rezy (fotorecept)
Foto: Izabella929

Leto sa končí, tak na záver ešte niečo chutné a v zelenom šate. Víkendový zákusok.

22
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2x):
4 ks
4 PL
4 PL
1 KL
na špic noža
na špic noža
Krém:
600 ml
7 PL
70 g
200 g
2 PL
Čokoládová poleva navrch:
200 g
na špic noža
Okrem toho:
1/2 bal.
3 PL
Na máčanie piškót:
2 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Napokon som pridala na špic noža zelené cukrárske gélové farbivo a zmiešala.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do základu a opatrne vmiešala vareškou do cesta. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekol sa 10 min. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto na druhý a piekol sa tak isto 10 min. Nechala som ich vychladiť.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa korpusy chladili na mriežke, pripravila som krém. Mlieko s krupicou som zmiešala a uvarila hustú kašu, ktorú som ihneď chladila s nádobou v studenej vode. Zatiaľ som maslo s cukrom vymiešala do peny.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som čokoládový likér a opäť vymiešala do peny.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti. Jednu menšiu časť som odložila do chladničky na záverečné zdobenie.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na podnos som uložila prvý korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom. Pripravila som si aj sirup na máčanie piškót. Do vody som zamiešala marhuľový lekvár.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na lekvár som natrela polovicu krému.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na krém som uložila v sirupe máčané piškóty a ukladala vedľa seba reznou plochou nadol.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na piškóty som natrela druhú polovicu krému a zakryla som druhým korpusom. Koláč som uložila do chladničky na tri hodiny stuhnúť. Až keď stuhol krém zaťažila som ho 2 kg múky a nechala do druhého dňa v chladničke.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala, upravila som hrebeňovou stierkou a uložila opäť do chladničky stuhnúť.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Keď čokoláda stuhla, krájala som horúcim mokrým nožom na rezy. Ozdobila som odloženým krémom, ktorý som vložila do cukrárskeho vrecka.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prajem vám dobrú chuť.

    Zelené piškótové rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@izabella929 , ty máš svoju cukráreň, podnikáš v tom ? Lebo ak nie tak by som na tvojom mieste o tom uvažovala. Obdivujem tie tvoje zákuskové variácie.
haji
Další pěkný receptík, povedené rezy, o chuti si nechám zdát! Krásná a perfektní práce, díky za sdílení, milá Izi! Opět výborné suroviny, chuti, detailní postup, krásný servis a fotečky, úvodní foto nemá konkurenci! Zlaté ruky aj hlava! Požehnanou neděli přeji, milá Izi a díky za sdílení!
olinecka
Fantastický vzhľad, podaril sa, chválim, ako vždy perfektná práca s perfektným výsledkom.
izabella929
@dr (22.8.2020 16:06)

Nemám vzdelanie cukrárske a ani žiaden kurz .. som amatér samouk a nikdy som nemala cukráreň a ani si nehodlal otvoriť. .nikdy som svoje zákusky nepredala,nazarabam na nich ,pečiem pre radosť a svoju rodinu...v chladničke mam miesto iba pre jeden druh zákuskov...v reštauráciách keď videli moje zákusky na oslave,ponúkli mi spoluprácu ,ale som ju neprijala...nebavilo by ma to ako zamestnanie...toto je iba moje hobby...ďakujem pekne za komentár...
2x olinecka a dr
izabella929
@haji (22.8.2020 16:31)

Milá @haji ,teší ma že sa ti môj nový zákusok páči...pozerala som moje zákusky a taký ako tento nemám...to vieš .,že je to môj koníček a pečiem len pre radosť. .ďakujem pekne za komentár a prajem pozehnanu nedeľu. .
anicko
Krásne a zrejme chutné,ako vždy, keď pecie Izabela
1x haji
45678
Izka si šikovná a kreatívna, no mne tá zelená k zakuskom nesedí,
Pripomína mi Zelený štvrtok a špenat:-) verím, že chuťou sú dobré, no musela by som zatvoriť oči.
1x haji
haji
@45678 (23.8.2020 20:12)
Každý jsme jiný, Jen tak mimochodem, zelené zákusky jsou teď velmi moderní a těší se velké oblibě. Dokonce i já mám poslední dobou zelenou barvu ve velké oblibě a to nejen v zákuscích, pečivu, zelenině, ale i v oblečení. Čím zářivější zelená, tím lepší... Asi sa mením na rosničku...
45678
@haji (23.8.2020 23:39)

Háji, Ty si už ako Vegeta, pridávaš sa do každej debaty:-) neviem, prečo reaguješ na môj názor, podľa Tvojich reakcií chceš byť za každú cenu loajálna všade a ku každému :-( až mi to príde ako vtieranie sa do priazne každému.
Ja tvoju obľubu v zelenej farbe nekritizujem, ak vieš dobre čítať, ani zákusok od Izky som nekritizovala, vyjadrila som iba svoj názor, že mne to nesedí, ale zároveň som autorku pochválila, za jej šikovnosť a kreativnost. Tak Ťa prosím, k mojim komentárom sa nevyjadruj, ak Ťa o to nepožiadam:-) ani teraz mi nemusíš reagovať, bolo by to nevhodné pre Izku, je to jej priestor. Pekný deň Ti želám :-)
1x haji
45678
@45678 (23.8.2020 20:12)

Izka, prepáč, že som reagovala v Tvojom priestore, iste vieš, že ja som Tvoj obdivovateľ v Tvojej šikovnosti a kreativite a viem, že dokážeš prijať s noblesou aj názor, pohľad iného,keby si Ty zareagovala na môj komentár je to oki.
izabella929
@45678 (23.8.2020 20:12)
Milá moja, iste vieš ak si videla môj album, že nie všetky zákusky sú zelené a tiež nie do všetkých používam gélové cukrárske farbivo..občas vybočím i ja z normy...moja farba je ešte pre oči celkom fajn, ale jedna pani po mne skúšala, no bolo to príliš zelené až olejové...možno aj fotoaparát...nič škodlivé nerobím, používam domáce vajíčka, maslo a žiadne náhrady...takže na moje pečenie si dávam pozor..nehnevám sa na tvoju reakciu, kto sem pridá recept, každý môže očakávať aj kritiku..ja som sa učila piecť na vlastných chybách, nemám žiadne kurzy, na toľkých zákuskoch čo som upiekla sa dá získať aj prax a tá robí z človeka šikovného a nie škola...mám technické vzdelanie, je ďaleko od cukrárstva...aj krájať som sa učila na svojich chybách a neviem krájať zákusky tak, ako tie ženy čo pečú na objednávku..robím to zložitejšie, ale to je môj problém...trápi najviac, že mi tu nikto neverí, že nie som vyučená..keď upečiete každý týždeň v roku jeden zákusok, myslím že všetci získate prax a budete ovládať čo ja..naviac to aj niečo stálo, veď suroviny i ja kupujem tak ako každý..a koľko času som tomu venovala, ani nepíšem...takže prosím verte mi, neučila som sa nikde piecť, som samouk a pečenie sa stalo zároveň aj mojim koníčkom...občas sa stáva, že aj takýto človek sa vyskytne...ďakujem pekne za komentáre všetkým, ktorí si moje pečenie obľúbili..)
1x 45678
izabella929
@haji (23.8.2020 23:39)
Milá @haji dakujem pekne za tvoju reakciu...každý má rad niečo iné...tiež je zelená moja obľúbená farba..ale presne taká, aké sú zákusky, len tento jeden odtieň zelenej...krásny slniečkový deň a prejem veľa dobrého zdravia.-)
1x haji
alex37
Pekna praca. Ty si taky profesionalny amater :-), ale mas pravdu, keby si to robila pretoze musis, tak by v tom nebola ta radost, len stres a nervy. Nech sa ti dari.
izabella929
@45678 (24.8.2020 09:14)

Prepáč,viem ale mala som starosti...nerada sa sťažujem ...sľubujem,že napíšem...pa .
izabella929
@alex37 (24.8.2020 20:25)

Áno,keby som musela robiť každý deň to isté dokola ,iste by ma to prestalo baviť...veď už len to ,že ma neláka piecť tie isté zákusky čo už som piekla...musím piecť vždy niečo nové,aby ma to bavilo,,,a to nie je na pecenie pre cukráreň...takto pred víkendom upečiem jeden zákusok ,ktorý som ešte nepiekla a zvedavosť aký bude ma ženie vpred aby som videla finálne dielo..takže je to.len hobbi a to je podstatný rozdiel medzi každodenným pečením...ďakujem že si vystihla podstatu mojej práce...ďakujem pekne za komentár...
elenas
Farebné zelené ako maľované. Krásne rezy ako všetky tvoje.