Panna cotta
Panna cotta

Kokosovo-jahodová panna cotta

petullka - fotkapetullka, 28. septembra 2020
Kokosovo-jahodová panna cotta
Foto: petullka

Rýchly a ľahký dezert, ktorý mal zatiaľ vždy veľký úspech.

2
porcie

Suroviny

250 ml
250 ml
200 g
4 PL
6 plátkov




Postup

  1. 1

    Panna cotta: 4 plátky želatíny namočíme do studenej vody na cca 10 minút. Kokosové mlieko, smotanu a 2 PL cukru dáme zohriať v hrnci po bod varu (pri prvej bublinke odstavíme), nesmie vrieť. Želatínu vyžmýkame, dáme do hrnca s mliekom a smotanou a miešame, kým sa nerozpustí. Nalejeme do pohárov a dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie nechať cez noc. Ja som uložila poháre šikmo do plastovej misky (viď foto), ale kľudne stačí naliať klasicky “na stojáka”, ak sa vám s tým nechce hrať.

    Kokosovo-jahodová panna cotta - obrázok 1
  2. 2

    Na jahodové pyré ponorným mixérom rozmixujeme jahody (umyté a nakrájané na menšie kúsky) spolu s 2PL cukru, pridáme 2 plátky želatíny, ktorú sme si znovu najprv namočili do studenej vody na 10 minút, potom vyžmýkali a rozpustili v 50 ml horúcej vody. Jahodové želé nalejeme na panna cottu a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny. Ozdobíme šľahačkou a jahodou.

  3. 3

    Niekedy robím aj čokoládovú panna cottu, do horúcej kokosovej vmiešam 100 g čokolády. Tu je horká.

    Kokosovo-jahodová panna cotta - obrázok 3
  4. 4

    Alebo tu je s kinder čokoládou.

    Kokosovo-jahodová panna cotta - obrázok 4
  5. 5

    Robila som už aj s mangovým želé, ale s jahodami je to chutnejšie a sladšie.

Diskusia k receptu

petullka
@pivonka (29.9.2020 16:38) ďakujem a áno a okrem toho, že to dobre vyzerá, sa to aj lepšie je, lebo keby to bolo vodorovné, jahody sa zjedia prvé a ostane čistá panna cotta, chutí to lepšie, keď sa to je spolu.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia