Tvarohovo-syrové pagáče fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 7. októbra 2020
Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept)
Foto: nikola166
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
1 ks čerstvé
1 KL
250 ml
2 KL
1 ks
2 PL
100 g
Plnka:
250 g
100 g
150 g strúhaný
podľa chuti
Na potretie a posypanie:
1 ks
100 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia a necháme ho pár minút vykvasiť.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do múky rozmrvíme maslo, pridáme kyslú smotanu a žĺtok.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prilejeme kvások a osolíme podľa chuti.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vymiesime a necháme odpočívať asi hodinku.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme plnkou pripravenou vymiešaním masla s tvarohom. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme strúhaným syrom.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Začneme prekladať cesto zhora - dole, zdola hore, sprava-doľava a zľava - doprava. Vznikne nám takýto bochník. Necháme kysnúť 20 minút.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom cesto znovu vyvaľkáme a znova ho preložíme ako v bode č. 7. Necháme 20 minúť kysnúť.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Celý postup zopakujeme ešte raz, čiže dokopy prekladáme 3x. Vďaka tomu nám budú pagáče vyššie a nadýchanejšie a vzniknú nám pekné vrstvy.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2-3 cm a vykrajujeme kolieska.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pagáče poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Necháme ešte na plechu 15 minút kysnúť.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Vložíme do vyhriatej rúry (180 °C) a upečieme. Priznávam, nie sú to najrýchlejšie pripravené pagáče, ale verte mi, výsledok stojí za to. Sú jemné, nadýchané a chuťovo výborné.

    Tvarohovo-syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

salas
Vyzerajú super,prosím vás aký tvaroh použiť hrudkový alebo môže byť aj jemný?Ďakujem.
noemi
Perfektny recept. Robila som pagace prvy krat a vysli neuveritelne dobre. To je prvy recept co bol do bodky prestny, cesto bolo super nebolo treba nic dodavat ani uberat. Priatel je spaniel a prvy krat ich jedol a nevie vynachvalit. Dakujem 👌
nikola166
@noemi (13.5.2021 22:59)

Tak to ma veľmi teší :) Boli to tiež moje prvé pagáče a odvtedy robievam iba podľa tohto receptu, tiež nám veľmi chutia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia