Pečená mrkva
Pečená mrkva

Pečená mrkva

kvakac - fotkakvakac, 7. októbra 2020
Pečená mrkva
Foto: kvakac

Máte radi mrkvu? Nie? Priznám sa, ani ja nie. No takto urobená sa minula, že neostalo na obed. Bolo treba spraviť druhýkrát. Preto Zobraziť celý popisMáte radi mrkvu? Nie? Priznám sa, ani ja nie. No takto urobená sa minula, že neostalo na obed. Bolo treba spraviť druhýkrát. Preto odporúčam urobte aspoň z kila mrkvy. Recept nám poslala známa mailom, kde recept vzala neviem. No viem, že je to dobré.

2 - 3
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g čerstvá
3 strúčiky (nastrúhaný)
2 PL
2 PL
1 PL
1 KL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    No poďme na recept. Mrkvu očistíme a nakrájame na hranolky. Dáme do hrnca, použijeme hrniec s nelepivým dnom, alebo pod mrkvu použijeme papier na pečenie. Na mrkvu dáme všetko čo je napísane v surovinách a poriadne zamiešame, nech sa to pekne nalepí na mrkvu. Položíme pokrievku na hrniec, alebo zakryjeme alobalom a vložíme do rúry. Zapneme na 190 °C. Pečieme asi 25 minút. Po tomto čase dáme pokrievku preč a ešte pečieme 20 minút odokryté.

    Pečená mrkva - obrázok 1
  2. 2

    A máme hotovo. Voňalo to riadne, tak sme začali koštovať a beda až nič neostalo v hrnci. Tak musela sa urobiť druhá várka k obedu. Nikdy so nemyslel, že môže mrkva takto chutiť. Jednoduché a lacné a hlavne dobré.

    Pečená mrkva - obrázok 2

Diskusia k receptu

45678
Keď výnimočný stav dotlačí, aj pečená mrkva chutí:-)) často robím, ako prílohu, mrkvu jemne poprášim múkou, aby lepšie chytila šmakulády:-) pozdravujem a prajem veľa dobrých inšpirácií :-)
kvakac
@45678 (7.10.2020 13:15)

Vďaka za koment. Ja nie som moc na takéto lakotinky, nuž čo s mrkvou nejako sa musí minúť. A toto mi skutočné chutilo. No a mám s mrkvou na mesiac pokoj.
1x 45678
kvakac
@izabella929 (7.10.2020 13:34)

Vďaka za koment. Ja viem, že je zdravšia. No ja mám z nej potom brucha bolenie, keď si k nej nedám nejaké aspoň koleno upečené. Zas na druhej strane sľub som dodržal rodine, dal som si aj zeleninu.
1x haji
kvakac
@afataga (7.10.2020 14:13)

Vďaka za koment. Tak toto je môj človek. V tomto by sme si rozumeli. To iste aj ja hovorím.
2x radost a haji
finczi
@kvakac (7.10.2020 14:13)

Dovolím si podotknúť, že zdravšia je práveže varená a dusená , uvoľní sa viac vitamínov a je šetrnejsia k žalúdku a trávenie. Aspoň tak to viem ja...
kvakac
@finczi (7.10.2020 15:32)

Vďaka za koment. Nuž ja sám tomu nerozumiem - mne je šetrnejšie na žalúdok mäso. A potom som citlivý na zvieratka a nechávam im zeleninu. Veď aj zvieratka musia niečo jesť no nie?
haji
Pěkný receptík, musím vyzkoušet! Jsem mrkvožrút, to se klidně přiznávám. Mrkvu můžu ve všech podobách. Zajkovia zo mňa nemajú radosť, haha
haji
Vpašovala bych kousek /nebo trochu/ zázvoru, ten by tam sedl jako víko na krabici!
kvakac
@mrkvas (7.10.2020 18:22)

Vďaka za koment. Ešte že prišla debata na mrkvu aspoň si nemusel dlho rozmýšľať nad svojím nickom, že.
1x haji
kvakac
@haji (7.10.2020 18:49)

Vďaka za koment. Úbohé zvieratka zanedlho nebudú mať potravu, lebo stále pribúda vegetariánov. Niekedy skúsim aj s tým zázvorom. U nás sa hovorí, že sadne ako zadok šerbel ( nočník). No fakt to bolo dobré. Bol som sám prekvapený, ale zase to stále jesť neviem - neviem.
frezia68
@Kvakac ,zabavil si ma.A dobre robíš,že doma počúvaš,hoci ľúbiš viac mäso ( aj ja ). Lebo obsahuje vitamíny A a E ,zlepšuje trávenie,podporuje zrak,upravuje cholesterol a je pravdou,že sa doporučuje varená,lebo betakarotén v tele sa účinnejšie vstrebáva,ako zo surovej.Mňa piecť mrkvu,aj petržlen naučila @Sjuz a hoci nie som zajac,chutilo.Lebo je lepšie chrúmať pri telke zeleninku,ako sladkosti,ale to je pohľad obéznejšej varecháčky :-))))).A ešte ak mám k tomu aj pečené stehienko,som na výsosť spokojná .
evanaaa
@evanaaa (8.10.2020 18:47)

Prosím vymazať ten nadbytočný komentár, neviem, prečo sa mi vždy dvakrát zobrazia. Ďakujem...
1x kvakac
kvakac
@evanaaa (8.10.2020 18:49)

Vďaka za koment. No mám dojem že ti vymazali ten dobrý komentár.
evanaaa
@kvakac (8.10.2020 19:55)
Tak to ano, jeden sa mi zobrazil dvakrát, preto som chcela, ab mi druhý vymazali a oni mi vymizíkoval obidva.....super, radšej budem ticho, aby mi nevymazali aj ostatné :-)
1x kvakac
evanaaa
@kvakac (8.10.2020 19:55)
Tak to ano, jeden sa mi zobrazil dvakrát, preto som chcela, aby mi druhý vymazali a oni mi vymizíkoval obidva.....super, radšej budem ticho, aby mi nevymazali aj ostatné :-)
1x kvakac
evanaaa
@kvakac (8.10.2020 19:55)
Tak to ano, jeden sa mi zobrazil dvakrát, preto som chcela, aby mi druhý vymazali a oni mi vymizíkoval obidva.....super, radšej budem ticho, aby mi nevymazali aj ostatné :-)
1x kvakac
sracz
Určite by mrkva pripravená podľa tejto technológie, milý kamarát @Kvakac chutila aj mne. Ja ju pri-pravujem veľmi jednoduchým spôsobom, pečenú osve, alebo s ostatnou koreňovou zeleninou (aj so zemiakami), očistenú, pokrájanú na 100÷120 mm „štangličky”, na veľkej „tepši”, posolenú, oeMČeKovanú a s 2÷3 PL oleja, premiešanú v elektrorúre pri 200 °C, 2x20´, v polčase premiešanú a ob-loženú PL_dvomi masla! V poslednom čase som si ale veľmi obľúbil takto opečený koreňový petržlen, alebo paštrnák!
1x kvakac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia