Pečený pstruh v alobale na citrónoch fotorecept

tinca - fotkatinca, 16. júna 2010
Pečený pstruh v alobale na citrónoch (fotorecept)
Foto: tinca

Pre rybyčkárov ale aj rybárov pridávam aj ja recept na pstruha.

1
porcia
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
25 dkg
4 dcl
po 2 plátky




Postup

  1. 1

    Prpipravíme si všetky suroviny. Ako prvé dáme predvariť zemiaky pokrájané na kolieska do osoleného mlieka /10´. Pstruha umyjeme, osušíme, posypeme soľou a korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Do bruška ryby dáme všetky vymenované vňaťky, prípadne iné čerstvé bylinky vhodné na ryby.

    Pečený pstruh v alobale na citrónoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si väčší kus alobalu vo dvojmo, ktorý potrieme dobre maslom. Zemiaky scedíme a uložíme na alobal. Ešte ich trošku posolíme, posypeme celou rascou a uložíme na ne plátky masla. Na ne položíme pstruha ,ktorého tiež obložíme plátkami masla, plátkami citrónu a dáme tam aj malú vetvičku rozmarínu. Všetko hermeticky zabalíme hlavne kraje, aby nám šťava nevytiekla. Dáme piecť na 180 st./30 minút. Desať minút pred dopečením ho rozbalíme a pod grilom zagrilujeme do chrumkava.

    Pečený pstruh v alobale na citrónoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred servírovaním posypeme na sucho opraženými mandľovými lupienkami. Podávame s limetkou, alebo s citrónom.

    Pečený pstruh v alobale na citrónoch (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

evusik
@ryby milujem len škoda, že nemáme v rodine rybára lebo najlepšia ryba je čerstvá ryba....
tinca
@evus ík podotýkam,že toto bola čerstvá ryba od rybára !!! žiadna mrazená,kamoškin synovec mi ju podaroval
enerrgizer
výborný recept, určite skúsim, ale na grile a v prírode, zaujímavý nápad s tými zemiakmi v mlieku, to som ešte neskúšal...KK
tinca
@enerrgizer ja už pečené zemiaky inak nerobím len takto aj na francúzske, vyskúšaj majú vynikajúcu chuť. Tak vieš gril je gril v prírode, ale mne postačil aj môj v rúre.
evusik
@tinca tak to ti závidím, že máš dodávateľa, ja som to tak aj myslela, že by sa mi zišiel nejaký dodávateľ ale bohužiaľ .....
valeri
tiež som si to hneď odťukla, ja môžem ryby na každý spôsob a pri pohľade na túto mi už hneď ráno tečú slinky.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Ja som si to tiež odťukla. Ryby síce "nemusím", ale zjem. Ale moja rodina, to je iné cesto. Takýto obedík je pre nich jedotka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia