Pivné rožky
Pivné rožky

Rožky pivce fotorecept

petullka - fotkapetullka, 10. októbra 2020
Rožky pivce (fotorecept)
Foto: petullka
12
porcií
25 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
200 ml
3 PL
1 ČL
1 ČL
1 ks
30 g
50 ml
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Z teplého piva, 2 PL mlieka, lyžičky cukru a droždia necháme vzísť kvások.

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme do misy, primiešame lyžičku soli, 1 žĺtok, olej a kvások a vymiesime hladké cesto, necháme kysnúť aspoň 45 minút na teplom mieste.

  3. 3

    Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rukami sformujeme do valca a rozdelíme na 12 častí.

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každú časť formujeme rukami do guľky, necháme chvíľku (5 minút) podkysnúť a z každej guľky vyvaľkáme trojhrannú placku a tú zrolujeme do tvaru rožka (širšiu časť rolujeme k užšej).

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rožky poukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme s bielkom zmiešaným s 1 lyžicou mlieka. Posypeme hrubozrnnou soľou a rascou a až potom dáme rúru vyhriať na 220 stupňov (zatiaľ rožky podkysnú).

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložíme do vyhriatej rúry a znížime teplotu na 200 stupňov a pečieme 25 minút.

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené rožky preložíme z plechu na mriežku (aby zo spodu nezvlhli a ostali chrumkavé) a necháme vychladnúť. My sme si k nim dali domáci parížsky šalát.

    Rožky pivce (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

petullka
@kvakac (11.10.2020 14:28)
Ak by nevadila jedna hlúpa otázka, keďže vidím že ty si tu už dlhšie.... Na komentáre chodí nejaké upozornenie (ako napr. na Facebooku) alebo si musím vždy prejsť svoje recepty a všetky komentáre? Nechcem aby to vyzeralo, že ignorujem komentáre, že som arogantná, ale ani sa mi to nechce zakaždým kontrolovať.

violeta
Piekla som tieto rohlíky, sú výborné. Podľa mňa je ale v recepte málo tekutín, pridala som približne 50 ml mlieka.



petullka
@violeta (12.10.2020 14:55)
Áno, cesto je dosť husté, ale ja som ho tak spravila zámerne, aby bolo skor ako na pizzu, nie na knedľu, aby sa mi s ním ľahšie pracovalo. Ale vidím, že si šikovná gazdiná a prispôsobila si si ho, rožky sú krásne, šikulka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia