Granadír fotorecept

civavasissi - fotkacivavasissi, 12. októbra 2020

Mala som svoje vypestované zemiaky aj cibuľu a tak to dnes vyhral práve granadír. Podávame so zaváranými uhorkami, čalamádou, v lete s čerstvým hlávkovým Zobraziť celý popisMala som svoje vypestované zemiaky aj cibuľu a tak to dnes vyhral práve granadír. Podávame so zaváranými uhorkami, čalamádou, v lete s čerstvým hlávkovým šalátom.

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
6 ks
500 g
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke som umyla a dala variť.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistila som cibuľu, ja som mala menšie cibule, preto ich je 6, ak máte veľké, stačia 3-4 kusy.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekala som cibuľu nadrobno a nechala som ju na doske kým príde jej čas...

    Granadír (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď boli zemiaky uvarené, vybrala som ich na plech, aby sa trochu ochladili a mohla som ich ošúpať.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarila som fliačky, neboli domáce, tentokrát kupované...

    Granadír (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Usmažila som cibuľu na oleji, pridala som mleté čierne korenie a mletú červenú papriku a hneď som odstavila panvicu z ohňa.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zemiaky som ošúpala a pretlačila do pekáča.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som soľ, cibuľu a uvarené cestoviny. V tomto štádiu mám hotovo, niekto má rád zapečený granadír, zapeká sa na 200 stupňoch tak 15 minút, my máme radšej nezapečený.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu už na tanieri, viem, že kyslá smotana nie je klasická príloha k tomuto jedlu, no mne to tak chutí...Tento recept ľahko zvládnu aj úplní začiatočníci, prajem dobrú chuť.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evanaaa
Síce hovorím, že nemám obľúbené jedlo, ale nie je to tak, mám,a je ním práve granatír, len ho robím trochu ináč, ako nám ho desaťročia varievala mama - surové zemiaky si nakrájam na malé kocky a tie podusím na cibuľke s mletou paprikou, keď sú mäkké, vsypem do nich flaičky - iné cestoviny nedávam, pre mňa to už nie je ono, aj keď viem, že sa používajú rôzne......ale všetky spôsoby sú dobré, je to len zvyk.
janamaria
ja pridavam este aj osmazenu slaninu a opecenu klobasu ktoru si nakrajam na drobno aj zo slaninou opeciem pridam cibulu ked je vsetko dobre prepecene tsk dodsm ml.cer.papriku.tiez mnamka.nasi musia mat vtom proste maso.
janamaria
ja pridavam este aj osmazenu slaninu a opecenu klobasu ktoru si nakrajam na drobno aj zo slaninou opeciem pridam cibulu ked je vsetko dobre prepecene tsk dodsm ml.cer.papriku.tiez mnamka.nasi musia mat vtom proste maso.
kuko95
@janamaria (12.10.2020 20:08)

Som masozravec absolútny masozravec ale mne proste slanina klobása ani nič iné v granadire nechutí.najlepsi granadir sú dobré zemiaky cestoviny paprika čierne korenie a soľ..tak málo a pritom taká dobrota :)))
luwinka
@civavasissi (12.10.2020 19:24)

Jeden z mojích naobľúbenejších jediel z mojho dectva , mama nám ho takto isto robila z uvarených zemiakov v šupke , ja ho tiež tak robím , vymenila by som toto jedlo aj za rezeň , chutí mi doteraz:-)
evanaaa
@evanaaa (12.10.2020 18:47)

Zabudla som dopísať, že po zmäknutí, ešte pred pridaním cestovín si tie zemiaky už podusené, trochu rozmačkám, ja to robím habarkou, ale stačí aj varecha, aby neboli veľké kusy, ale zasa ani kaša z toho.....tie zemiaky tam treba cítiť. Ale nemením chuť pridávaním iných ingrediencií, aj keď je to dobré, nie je to už ono (granatír).
mares
@evanaaa (13.10.2020 20:38)

Ja to robím presne tak ako ty.Pre mňa je tento spôsob lepší kvôli žalúdku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia