Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou

Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 15. októbra 2020
Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

800 g
4 ks
4 ks
4 ks
4 ks
50 g
Zemiaková knedľa:
800 g
350 g
2 ks
 (na opečenie)
Marhuľový krém:
100 g
z 1 pomaranča




Postup

  1. 1

    Kožu na kačacích prsiach nakrojíme v tvare šachovnice. Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa. Na nie veľmi rozpálenú panvicu položíme prsia kožou nadol, zvýšime teplotu a pomaly pečieme 5 minút. Koža musí byť chrumkavá. Otočíme a pečieme ešte 3–4 minúty. Prsia preložíme na pekáč a ešte 6–7 minút pečieme v rúre na 180 stupňoch. Vytiahneme a necháme 10 minút oddychovať. Potom nakrájame na jemné plátky, dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Všetku zeleninu očistíme, predvaríme a potom opečieme na panvici s olejom dochrumkava. Na konci pridáme reďkovku, maslo a dochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Marhuľový krém: Do hrnca dáme sušené marhule, zalejeme ich vodou, pridáme koreniny a necháme variť, kým sa rozvaria. Korenie vyberieme, marhule scedíme pomocou sitka. Marhule s precedenou šťavou (množstvo podľa želanej konzistencie) rozmixujeme, prípadne prepasírujeme. Dochutíme pomarančovou šťavou.

  4. 4

    Zemiaková knedľa: Zemiaky varíme v šupke 20–30 minút, kým nie sú mäkké, očistíme ich, ošúpeme a popučíme do polovice múky. Pridáme vajcia, soľ, zasypeme zvyškom múky, vymiešame cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme knedle. Varíme v osolenej vode 15–20 minút. Nakrájame na kolieska, opečieme na masle a podávame s mäsom, so zeleninou a s omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia