Burger so šampiňónmi a hranolkami so sezamom

Roman Bírešík, Marek Cibuľka, Juraj Slávik
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 22. októbra 2020
Burger so šampiňónmi a hranolkami so sezamom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g (s 20 % podielom tuku)
200 g
1 ks
1 strúčik
2 ks
4 plátky
4 ks
700 g




Postup

  1. 1

    Použili sme hovädzie mäso Chuck Roll, čo je rez, ktorý sa nachádza v oblasti medzi hovädzím krkom a vysokou roštenkou. Je optimálne prerastené tukom. Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme a vytvarujeme placky hrubé asi 3 cm. Mäso grilujeme z oboch strán cca 8 minút.

  2. 2

    Na oleji opečieme pokrájané šampiňóny s cibuľkou a dochutíme ich cesnakom a korením. Do prekrojenej žemle, ktorú sme opiekli, ukladáme mäso, zmes šampiňónov a cibuľky, čedar, kolieska paradajok a polníček.

  3. 3

    Pečené hranolky: Očistené zemiaky nakrájame na hranolky. Niekoľkokrát ich premyjeme vodou, dáme do pekáča s olejom, posypeme sezamom a upečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Nakoniec osolíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia