Jablkovy dezert s pudingom
Jablkovy dezert s pudingom

Jablkový pohár na spôsob šomloi halušky

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 12. novembra 2020

Veľmi chutný šťavnatý dezert s vanilkovým pudingom a čokoládou.

8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg strúhané
5 PL
5 ks
5 PL
1 bal.
1 bal.
2 bal. (Créme Olé)
600 ml (na prípravu pudingu podľa návodu)
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si jablká. Nastrúhame ich a ochutíme škoricovým a vanilínovým cukrom. Plech ( 35x23 cm) vystelieme papierom na pečenie. Na papier dáme jablká a rovnomerne uhladíme.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Postupne pridávame za stáleho šľahania žĺtky a nakoniec múku.

  3. 3

    Cesto vylejeme na pripravené jablká a pečieme asi 20-25 min na 180 °C. Po upečení piškótu vyklopíme na druhý plech, stiahneme papier a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Vychladnutú jablkovú piškótu nakrájame na malé kúsky. Pripravíme puding bez varenia z prášku Créme Olé a mlieka podľa návodu na obale. Čokoládu nastrúhame. Môžeme vo vrstvách ukladať do pripravených pohárov. Dezert je najlepší po vychladení v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia