Sójové mäso
Sójové mäso

Sójové kocky v krémovej horčicovej omáčke

mackaa - fotkamackaa, 18. novembra 2020
Sójové kocky v krémovej horčicovej omáčke
Foto: mackaa

Pre tých, ktorí nepapajú masko a nechcú prísť o túto dobrotu alebo proste pre všetkých, čo by radi skúsili aj veganskú verziu tohto výborného Zobraziť celý popisPre tých, ktorí nepapajú masko a nechcú prísť o túto dobrotu alebo proste pre všetkých, čo by radi skúsili aj veganskú verziu tohto výborného jedla.

Suroviny

1 bal. (alebo plátky, rezance)
1 ks
2-3 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
4 dcl
3 PL
3 PL pšeničná
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Sójové kocky alebo plátky vložíme do misky, pokvapkáme ich olejom a sójovou omáčkou a prelejeme horúcou vodou. Zakryjeme a necháme bokom.

  2. 2

    Do hrnca dáme olej, tymian, drvenú rascu a necháme korenie speniť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme ju do sklovita. Vložíme sparené sójové kocky a ďalej spoločne restujeme... Teraz príde na rad horčica, ideálne je ak máte nejakú jemnú, ktorá nedráždi. Kľudne jej tam pridajte dosť. Ďalej restujeme a vlejeme tekutinu, v ktorej sme mali namočené sójové kocky. Bude stačiť tak, aby bola voda trošku nad sójovými kúskami. Prisypeme zvyšné koreniny a varíme, kým nie je sója až na rozpadnutie.

  3. 3

    Do ďalšej misky nalejeme rastlinné mlieko, pridáme sypkú smotanu a hladkú pšeničnú múku. Rozmiešame na hladkú hmotu a šupneme do hrnca k sójovým kockám. Všetko by sa nám malo pekne zahustiť. Necháme variť ďalších cca 20 minút kvôli pšenici. Ak použijete inú múku, prevarovať nejak extra nemusíte.

  4. 4

    Nakoniec už len ochutnáme a ak nám v pokrme niečo chýba - dochutíme. Ak je zmes príliš kyslá kvôli horčici, môžeme pridať cukor. Podávame s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu

tiginko
odporúčam všetkým priaznivcom "sójového mäsa" nech si nájdu o ňom podrobné informácie. My sme mu voľakedy dávno tiež podľahli, ale už nás to prešlo. Veď toľko perfektných jedál sa dá navariť aj bez týchto divných náhrad!
mackaa
tak je rozdiel jesť sójové výrobky denne a dať si ich len raz za čas.. mimochodom sója sa dá zohnať aj chemicky nesprasená.. pokiaľ nejeme všetko len zo svojej záhradky tak si nikdy nemôžeme byť istí aký hnus do seba dávame.. asi toľko k tomuto..@tiginko (18.11.2020 18:17)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia