Pudingové rožteky
Pudingové rožteky

Čoko-pudingové rožteky

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 14. decembra 2020

Veľmi chutné rožteky na Vianoce, ktoré určite odporúčam vyskúšať.

25 minút
príprava
13 minút
na 170 °C

Suroviny

220 g
100 g
1 bal.
2 PL
1 bal. (v prášku)
120 g
2 ks
 na poliatie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame múku, kryštálový cukor, vanilínový cukor, pudingový prášok a zamiešame. Pridáme zmäknuté maslo na kocky, mlieko a žĺtky. Rukami spracujeme cesto. Ja som ho do chladu vôbec nedávala, ale hneď som tvarovala rožteky.

  2. 2

    Z cesta urobíme valček hrúbky asi 2-2,5 cm a ten potom narežeme na 1 cm široké pásiky. Z nich vyvaľkáme rovnaké rožteky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom.

  3. 3

    Pečieme bo vyhriatej rúre na 170-180 °C asi 13 min. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a konce namočíme v rozpustenej čokoláde.

  4. 4

    Viac mojich receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

dvorka
Tak som upiekla. Včera čokoládové, jednu dávku. Trochu zmätku pri spracovaní cesta sa vlúdilo vďaka škriatkovi "prehadzovačovi slovíčok" a tak som dnes urobila ešte raz podľa už správneho receptu a rohlíčky sa vydarili. A pre úspech a naozaj rýchle spracovanie pečiva som spravila aj vanilkové. Hneď dvojitú dávku (pečiem aj pre rodičov). Vďaka za recept a určite nie je jediný, ktorý použijem.
helenore
Prosím Vás , ten kryštálový cukor v ceste nedrobí sa potom to cesto, môžem dať aj práškový cukor?
frommykitchendotcom
@dvorka (16.12.2020 16:18) som rada, ze sa podarili ! My sme cokoladove uz zjedli , tak ich zajtra peciem opat! Tiez ich robim rada kvoli tomu, zd cesto je jednoduche a dobre sa s nim pracuje. Pekny den !





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia