Syrové pečivo
Syrové pečivo

Slané jednohubky s plesňovým syrom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 14. decembra 2020
Slané jednohubky s plesňovým syrom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Super chutné, krehké chrumkáčiky so syrom s modrou plesňou, ktoré vám zaberú len pár minút! Sú výborné na sviatky, na Silvestra, alebo len tak Zobraziť celý popisSuper chutné, krehké chrumkáčiky so syrom s modrou plesňou, ktoré vám zaberú len pár minút! Sú výborné na sviatky, na Silvestra, alebo len tak k telke :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/12/slane-jednohubky-s-plesnovym-syrom.html?m=1

12 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
250 g
150 g
1 ks
2 PL
2 PL
1  bal. (15 g)
2 KL
Na potretie:
1 ks
1 PL
0,5 KL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V prvom rade si pripravíme všetko potrebné na cesto. Maslo aj spolu so syrom si ohrejeme na sporáku, ale len natoľko, aby sa oboje spustili :-) Kto plesňový syr nemá veľmi v láske, tomu odporúčam ho jednoducho zameniť napríklad za bryndzu.

    Slané jednohubky s plesňovým syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske si najprv zmiešame múku so soľou a práškom do pečiva. Následne pridáme jogurt, bielok, citrónovú šťavu a naše maslo so syrom. Vypracujeme si polomäkké, dosť mastné cesto, ktoré upravíme do bochníka. Hotové cesto dáme na 20 minút do chladničky postáť.

    Slané jednohubky s plesňovým syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Oddýchnuté cesto vyberieme z chladničky a ešte raz ho na trochu pomúčenej doske dobre premiesime. Následne ho vyváľkame do tvaru štvorca/obdĺžnika na hrúbku 5-6mm. Cesto potrieme paprikovým žĺtkom a posypeme celou rascou. Ja som aj trocha vrch ešte osolila. Následne pokrájame cesto na malé kocky - jednohubky. Moje mali medzi 3-4 cm.

    Slané jednohubky s plesňovým syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečivko poukladáme na plech s papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 12 minút. Treba si to sledovať. Hotové jednohubky majú mať len na ružovo upečený spodok a na hmat sú ešte trocha mäkké.

    Slané jednohubky s plesňovým syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto krásne v rúre narástli ;-P

    Slané jednohubky s plesňovým syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sú ľahké a krehučké ;-)

    Slané jednohubky s plesňovým syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja ich skladujem v krabici, kde vydržia niekolko týždňov ak sa pravdaže nezjedia skôr :-) Prajem dobrú chuť !

    Slané jednohubky s plesňovým syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YOUTUBE

Diskusia k receptu

drajan
Mám osvedčené slané pochúťky s bryndzou, no tento recept ma veľmi oslovil. Je teda možné, že urobím tento rok výnimku a urobim tieto. Myslím, že neoľutujem.
haji
Achjaj, povedený receptík a chotné fotečky! Takové jednohubky beru všema deseti. Krásná práce, milá Cesmínko!! Vidím, že roste zájem o pobyt u vás doma, není se čemu divit. Hezký den!
cesminaz
@drajan sú naozaj velmi dobré, odporúčam :-) Syr treba použiť čím intenzívnejší, dobrý zrelý. Ak vyskúšaš, daj vediet prosím. @olinecka @kvakac dakujem za vaše nahliadnutie a milé komentíky :-) @jarkaje :-)) som rada, že ti je pečivko po chuti. S tým bývaním u mňa sa musíš dohodnúť s @haji a @zolik :-)) @haji dakujem za pochvalu a milé slová :-) Rastie rastie milá @haji , ale to sa musíš dohodnút so @zolik , či sa trocha utisnete / stiahnete :-))
2x haji a zolik
evanaaa
Tak keď nič iné, aspoň som si ich uložila, veď príležitosť na takúto chuťovku sa iste nájde....chutné aj na chuť (iste) aj na pohľad.
haji
@cesminaz (15.12.2020 18:16)
Dobrých ludí sa zmestí!! Vcucnu bruško. Na začátku. Potom... to bude ohrožené!!
cesminaz
@evanaaa (15.12.2020 18:30)

Sú naozaj velmi dobré. Takáto chutovka sa zíde hocikedy, aj k čaju či kávičke s rodinkou :-) Proste je dobré ich mať v krabici po ruke :-) Dakujem za nakuknutie a pekný večer.
haji
@cesminaz (15.12.2020 18:51)
Máš to nájemníky, okupanty u sporáku, jen co je pravda! Jeden hot a druhý čehý! Ale to je teď in a cool. Hezký večer!
zolik
@haji (15.12.2020 19:42)
Ja nie som okupant, Ty si roztahovacna! Sme sa dohodli, ze pul na pul. A ne ze jeden Hop a druhy Trop. Nezavadzaj mila @haji

zolik
@zolik (15.12.2020 20:41)
@haji jezisimaria, az teraz som si uvedomila, ako moj koment bez interpunkcnych znamienok vyznel:
Nezavadzaj - ako stojis mi v ceste (bez dlznov)
Nezavadzaj - ako neposkytuj skreslene informacie ( dlzen na tretom A)
Myslela som samozrejme to druhe.
cesminaz
@zolik (15.12.2020 21:18)

Bože @zolik , ty máš také reči...vždy sa tak dobre zasmejem :))))) Ale super, že si nám to objasnila. Inak ja som to tiež čítala " nezavádzaj " :-) Ten druhý význam by bol trochu " priostrý " ;-))
2x haji a zolik
haji
@zolik @ceminaz Jsem z toho jelenice, bo nerobím ani jedno ani druhé. Nevadí. Teď si musím dávat pozor, aby mě neulovil @kvakac a neurobil ma s šípkovou!
Zoloušku, klidně ti přenechám celý prostor u sporáku dole. Budu se virtuálně vznášet u stropu. Tam to stejně nejlíp voní!
zolik
@haji (15.12.2020 21:36)
Tak to berem. Vyhoda pre Teba - hore je teplejsie, lepsie tam vsetko vonia a je tam aj viac priestoru . Len k tomu „vznasaniu sa“ ... no, radsej nic, lebo take blb.sti ma napadaju.... @Haji ja za to fakt nemozem. Mam to v genoch

denyany
@zolik (15.12.2020 20:46)

To viem, že na jej recepty sa dá spoľahnúť, keď nie je niečo ok, domrvilo sa to len mojím pričinením. Plesnivý syr kúpim ráno, len si musím švihnúť, aby som v danom čase vekovo vyhovovala a vypustili ma do obchodu.
cesminaz
@denyany (15.12.2020 20:11)

Ahoj @denyany :-) Budem rada ak urobíš, sú naozaj výborné. Tu naozaj nemáš čo pokaziť, je to jednoduché ako facka :-) Ak ich budes robit, tak nech sa ti vydaria a všetkým chutia. Všetko dobré dcérke :-) Dúfam, že sa potom ozveš.
skotova
Skvělý recept na pohoštění, uložím si do KK. Já bych zkusila bez prášku na pečení. Díky za recept.
cesminaz
@skotova (16.12.2020 11:27)

Ako myslíš, ale podla mňa sú takto perfektné :-) Ale ked chce niekto viac chruskať, tak môže ten PDP vynechať. Ale bez PDP sa ani tak pekne nezdvyhnú pri pečení a nebudu krehučké a lahké. Neviem, ako myslíš :-) Vdaka za nahliadnutie.
1x haji
cesminaz
@zolik (16.12.2020 17:56)

:-) ano je mastné, kedže maslo a aj syr.. Daj vediet, budem čakať ;-)
zolik
@cesminaz (16.12.2020 18:28)
Vyborne! Kedze neviem valkat do stvorca, alebo obdlznika, lebo si ma to este nenaucila, tak som vykrajovala kolecka. Vyslo mi 58 kusov o priemere 5,5 cm. 40 je s kminom a poslednych 18 som skusila s orechom. K plesnivaku sa mi orechy hodia.
Dakujem za recept, ktory som do bodky dodrzala. Pozdravujem Ta... Pa

cesminaz
@zolik (16.12.2020 20:28)

No paráda milá @Zolik :-) Som rada, že sa vydarili. Čerstvo upečené chutia dobre, ale ja osobne odporúčam ich jest až odležané, povedzme aspon na 2-3 deň :-) Konzistencia cesta sa trocha zmení a aj tie chute sa ešte viac prepoja! To že sú kolieska nevadí, nebud smutná...nabudúce " pre teba" natočím video, że ako váľkať správne cesto do štvorca ;-)) Pozdravujem a dakujem za odozvu !
zuzanka1367
Diskusia parádna :) jednohubky ešte lepšie, ja najradšej stavím na istotu a to ty @cesminka pre mňa určite si. Na to video sa teším spolu so @zolik aj ja, tiež sú okrúhle, ale chuťovo paráda, dík za recept.


elenas
Parádne jednohubky si upiekla, určite aj chutne, budem skúšať podľa teba:) Pekávala som s plesňový syrom ale prekladane s lístkovým cestom, tiež sú fajn.
denyany
@cesminaz (15.12.2020 22:58)

Tak upečené a takmer zjedené. Výborné sú. Skúsim aj makové, nech rozšírime sortiment. Vďaka za ďaľší výborný recept. A dcéra ďakuje za prianie.


cesminaz
@zuzanka 1367 (17.12.2020 09:55)

Ahoooj @zuzanka zlatá :-) Ty sa objavíš vždy tak na hotovo :-)) Som velmi rada, že si spokojná a dakujem ti pekne za dôveru. Jednohubky máš naozaj krásne a lákavé! S tým videom tol len žart, ved váľkať vie každý ;-D Pozdravujem a prajem všetko dobré!
1x haji
cesminaz
@denyany (17.12.2020 20:05)

Dakujem ti za odozvu aj s fotkou milá @denyany a som rada, že pečivko chutí :-) Tie makové ti môžem tiež odporúčať, sú velmi dobré. Pozdravujem.
haji
@cesminaz
Blahopřeji z celého srdce k vánoční výhře 2020! Krásný recept a krásná výhra!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia