Plnené medovníky
Plnené medovníky

Plnené medovníčky z nevydareného cesta

sobon - fotkasobon, 19. decembra 2020
Plnené medovníčky z nevydareného cesta
Foto: sobon

Tento rok sa mi perníčky veľmi nevydarili... presušila som ich. Pozerám na ne čo s nimi, tak pôjde časť na stromček a druhú časť Zobraziť celý popisTento rok sa mi perníčky veľmi nevydarili... presušila som ich. Pozerám na ne čo s nimi, tak pôjde časť na stromček a druhú časť som sa rozhodla naplniť. Recept na medovníky mám od kamarátky, sú hneď mäkké a keď sa dobre skladujú, vydržia aj do budúcich Vianoc?samozrejme bez plnky?

70 ks
porcií
120 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
300 g mletý
4 ks
2 KL
1 KL
1 KL
120 g
380 g
Náplň:
200 g
150 g
1 l
3 ks
3 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spolu všetky pekne zamiešame, ja to robím rukou aj keď je cesto veľmi lepivé a jemné. Spravenú guličku?, zabalíme do fólie a necháme odpočívať z večera do rána pekne v chlade.

  2. 2

    Na druhý deň cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm a vykrajujeme rôzne tvary, ja mám rada keď sú vyššie, oni ešte troška nabobtnajú?. No a pečiem ich na 180 asi 7 min. Každý podľa seba.

  3. 3

    Na náplň klasika, nechať zovrieť mlieko, pridať rozmiešané žĺtky so Zlatými klasmi a uvariť hustý puding. Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom do peny a postupne zašľaháme puding. Pridáme dve PL rumu, ja som dala asi aj viac?a môžeme plniť.

    Plnené medovníčky z nevydareného cesta - obrázok 4
  5. 5

    Ja som na vrch ešte pridala ovocný džem, druhú polovicu som trocha ostrúhala strúhadlom na syr, aby sa mi neodlepovali, niekde v telke som to videla?

  6. 6

    Spravíme si čoko polevu, každý asi podľa seba a všetky ponamáčame do polovice. Ja som dala veéééľa polevy, dve 200 g šľahačky a dve 200 g čokolády z Lidla... Ak ich niekto vyskúša, najlepšie sú odstáte na druhý deň, ešte lepšie na ďalší deň a ešte aj za týždeň sú výborné?

Diskusia k receptu

haji
Ať je to jak chce, dobrota to bude veliká, určitě si medovníčky krémem natáhnou vlhkost a budú vynikajúce! Bohato plnky, eště v střede džem, hore čokopoleva, budou prudce jedlé. Dobre si sa vynašla, jsi šikulka!
sobon
Dakujem pekne za mily komentar?ano presne tak navlhnu a su velmi mäkučke ?@haji (19.12.2020 20:19)

petullka
Nemám rada suché koláče, potrebujem vždy krém alebo čokoládu a toto je skbvely nápad, vyzerá to božsky. Už viem čo spravím so zvyšnými pernikmi po sviatkoch. Ďakujem :-)
sobon
ďakujem pekne od Vas si to cenim?? ste vyborna cukrarka a iste aj kucharka @olinecka (20.12.2020 19:26)

kukulienka71
dobrá gazdinka zužitkuje všetko a v tomto prípade si získala dupľom, lebo tie koláčiky vyzerajú aj veľmi elegantne. Bod 5 si určite zapamätám, mám rada takéto vychytávky.
1x sobon