Venčeky z odpaľovaného cesta

valina - fotkavalina, 26. decembra 2020
Venčeky z odpaľovaného cesta
Foto: valina

Výborné venčeky, ktoré chutia každému.

25
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

250 ml
125 g
125 g
štipka
3 ks
Krém:
650 ml
2 bal.
2 bal.
125 g
2 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť vodu, soľ a maslo, kým sa maslo nerozpustí a zmes nezačne vrieť. Vriacu zmes dáme bokom z ohňa a prisypeme múku. Varechou hneď miešame, až sa vytvorí kašovitá zmes, ktorú vrátime späť na sporák a za stáleho energického miešania krátko povaríme, kým sa cesto „neodpaľuje“ od dna hrnca. Odstavíme a necháme vychladnúť, počas chladnutia občas premiešame, lebo tuk sa môže začať oddeľovať od cesta.

  2. 2

    Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme mixérom vajcia. Vznikne trochu lepkavé, ale hladšie cesto.

  3. 3

    Na plech vystlaný papierom na pečenie zdobiacim vreckom nanášame z cesta venčeky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 25 minút. Upečené venčeky necháme úplne vychladnúť, potom ich prerežeme pozdĺžne na polovicu.

  4. 4

    Krém: Zmiešame Zlatý klas s približne 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Do vriaceho mlieka nalejeme pudingovú zmes a varíme do zhustnutia. Do letného krému postupne vmiešame maslo a pridáme rum.

  5. 5

    Krém preložíme do vrecúška s ozdobnou špičkou a striekame na spodnú časť venčeka. Zakryjeme vrchnou časťou venčeka. Hotové venčeky z odpaľovaného cesta posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

45678
Valika, Tvoje venčeky ma prebrali z nudy :-))) máš ich krásne a nepochybujem, že aj chutné, ako ostatné Tvoje odprezentované nemajú chybu... Príjemné sviatkovanie:-)
1x valina
mares
Krásne a a chutné.Akosi som nemala odvahu urobiť ich,ale podľa tohto návodu si to trúfam.Ďakujem a prajem ešte príjemné sviatky.
2x haji a valina




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia