Čokoládová roláda
Čokoládová roláda

Čokoládová roláda s orechami

nadejnacukrarka - fotkanadejnacukrarka, 20. januára 2021

Našla som si tu na Vareche recept na čokoládovú roládu a prerobila som si ho trošku, lebo sa mi to zdalo trošku fádne na Zobraziť celý popisNašla som si tu na Vareche recept na čokoládovú roládu a prerobila som si ho trošku, lebo sa mi to zdalo trošku fádne na náš a hlavne priateľov vkus :) Tak nech sa páči :)
Zdroj: varecha.sk

30 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
5 PL
1 ks
štipka
Plnka:
100 g
250 ml
2 KL (mandľový likér)
3-4 PL (ľubovoľný podľa chuti)
1 bal.
100 g
100 g mleté
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si piškótové cesto. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme do tuha so štipkou soli a žĺtky vymiešame s cukrom. Do žĺtkovej hmoty pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a už len ručne primiešame vyšľahané bielky.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 °C cca 10 minút. Upečený plát zrolujeme do mokrej utierky, aby držal tvar a aby troška vychladol. Potom na upečený plát natrieme ľubovoľný džem. Ja som dala ríbezľový a navyše som plát natretý džemom ešte trošku pofŕkala Amarettom jemne s kávovou lyžičkou "roztrúsila" ako keď preosievate práškový cukor :) TIP: Mňa to napadlo neskoro, Vy si môžete už džem zmiešať s 2 KL Amaretta.

  3. 3

    Plnka: Čokoládu si dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Smotanu vyšľaháme do polotuha so stužovačom a pridáme roztopenú čokoládu a došľaháme dotuha. A tu som zmenila recept čo sa týka plnky :). Do vyšľahanej šľahačky s čokoládou som pridala 100 g Palmarínu, 100 g mletých orechov a 1 KL práškového cukru a to som spolu došľahala mixérom do hladka a natrela na plát.

  4. 4

    Plát s plnkou zrolujeme do rolády, polejeme roztopenou čokoládou a posypeme mletými orechami alebo niečím iným, fantázii sa medze nekladú :) Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia