Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a mletým mäsom

kristinamia - fotkakristinamia, 28. januára 2021

Skúsila som, vyšlo podľa predstavy. Manželovi chutilo. Neuvádzam množstvo, keďže ani ja som nič nevážila.

60 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky som nakrájala na kolieska a uvarila do polomäkka. Kapustu som podusila na cibuľke a mleté mäso orestovala s paprikou, korením a soľou.

  2. 2

    Pekáč som vymastila masťou a poukladala na spodok zemiaky, na ne mäso, kapustu a opäť zemiaky. Dala som to zapiecť na 220 °C, cca 20 minút, poliala som to smotanou s rozšľahanými vajíčkami. Zapiekla ešte cca na 10 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobrý nápad, chutný recept, trochu pripomína koložvársku, len tu sú miesto ryže zemiaky a celkom sa mi to páči, takže, aby som nezabudla, recept si ukladám. Tie množstvá, tie si každý doplní podľa potreby, to je najmenej......
marta23
Môže to byť chutné, neskôr vyskúšam. Chválim postup, je krátky. Prečo je v rozpise surovín 2x napísané mleté čierne korenie? Ukladám si do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia