Minišišky

marienka44 - fotkamarienka44, 26. januára 2021

Sestra mi poslala link na bombastické minišišky hotové za 30 minút. Tak som hneď aj vyskúšala z polovičnej dávky. Vraj sú extrémne chutné a Zobraziť celý popisSestra mi poslala link na bombastické minišišky hotové za 30 minút. Tak som hneď aj vyskúšala z polovičnej dávky. Vraj sú extrémne chutné a nie sú také mastné ako klasické šišky.
Zdroj: tojenapad.sk

25
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
2 ČL
1 bal.
1/2 ČL
300 ml
300 g
z 1 citróna (nastrúhaná)
1/2 bal.
cca 600 ml na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Vajcia rozbite do väčšej misy a vyšľahajte metličkou spolu s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridajte soľ, biely jogurt, nastrúhanú citrónovú kôru a po častiach zapracujte múku a nakoniec primiešajte prášok do pečiva. Múku pridávajte postupne, lebo každý jogurt má inú hustotu. Preto aj prášok do pečiva dajte osobitne, nie do múky. Cesto dôkladne vymiešajte a nechajte chvíľku postáť.

  2. 2

    Do hrnca nalejte väčšie množstvo oleja, nechajte ho rozohriať a pomocou lyžičky doň vkladajte menšie porcie cesta, ktoré sa následne nafúknu. Ja som použila zdravší kokosový olej. Pred použitím som plastový obal zohriala na vodnom kúpeli, lebo tento olej má nízky bod tuhnutia, asi 25 stupňov. Predtým som ho mala uskladnený v chladničke. Vysmážajte do zlatista, potom vyberte pomocou sitka a prebytočný olej nechajte stiecť. Aby sa vám cesto nelepilo na lyžičku, namočte ju trochu do oleja a potom naberajte cesto a vkladajte do hrnca s rozpáleným olejom.

    Minišišky - obrázok 2
  3. 3

    Hotové šišky ukladajte na papierovú utierku a pred podávaním posypte práškovým cukrom. Môžete potierať džemom. Moje šišky nemajú pekný tvar ako na videu v linku, robila som to prvýkrát.

Diskusia k receptu

45678
Marienka, máš ich pekné, poznám tento recept, ale veru, zabudla som, takže ďakujem za pripomenutie. :-) pozdravujem Ta a prajem zdravíčko:-)
sonulienka
Marienka ich naozaj pekné, určite vyskúšam tento recept ďakujem a pozdravujem. Držte sa v Hlohovci. Prajem veľa zdravíčka.
kucharka
Dnes boli tieto super rýchlovky, mini šišky, a veruže sú výborné.
Ďakujem za recept, určite bude opakovačka.


marta23
Vkladanie cesta do horúceho oleja uľahčí a urýchli ešte druhá, pomocná lyžička. Tou cesto ľahšie skĺzne do oleja.