Šľahačková roláda fotorecept

lunalu - bez fotkylunalu, 5. februára 2021
Šľahačková roláda (fotorecept)
Foto: lunalu

Veľmi jednoduchá a maximálne chutná roláda.

15 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
250 g
4 PL
2 bal.




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame. Pridáme 4 polievkové lyžice kakaa. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do kakaovej zmesi.

  2. 2

    Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 10-12-15 min (či je cesto hotové vyskúšame špáradlom, ak sa cesto neprilepí, je upečené). Cesto pri pečení krásne vyrastie, následne pri vychladnutí spľasne a bude sa dať pekne zatočiť.

    Šľahačková roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľaháme si smotanu na šľahačku. Keď cesto vychladne, natrieme naň šľahačku, zrolujeme kratšou stranou, roládu zabalíme do fólie, alebo alobalu, aby držala tvar a necháme v chladničke stuhnúť.

    Šľahačková roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť ?

    Šľahačková roláda (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Túto roládu - je veľmi ľahká, chutná a príprava zaberie minimum času - robievam už roky v trochu modifikovanej úprave: do cesta pridám aj za hŕstku rozdrvených vlašských orechov. Pozdvihne to roládu chuťovo na oveľa vyššiu úroveň. Taktiež pečiem len krátko; tu treba dávať pozor, lebo cesto sa ľahko vysuší a potom sa nebude dať dobre zrolovať. Už sa mi to stalo, tak som z upečeného cesta vyrobila šľahačkou naplnené kocky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia