Bravčové rezne
Bravčové rezne

Bravčové rezne s kremžskou horčicou

marienka44 - fotkamarienka44, 15. februára 2021

Vhodné ako nedeľný alebo sviatočný obed. Život je zmena, tak som vyskúšala zmeniť klasické rezne.
Zdroj: toprecepty.cz

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 ks (z karé alebo krkovičky)
2 PL
4 PL (alebo na šľahanie)
trocha
Na obalenie:
trocha
2 ks
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Umyté, osušené rezne jemne naklepeme len z jednej strany, osolíme a okoreníme. Okraje rezňov na niekoľkých miestach nakrojíme, aby sa pri vyprážaní nekrútili. Doporučujem mäso klepať cez potravinovú fóliu alebo v igelitovom sáčku, aby sme nezašpinili okolie na pracovnej ploche. Rezne som kúpila už nakrájané. Lyžicou zmiešame horčicu so smotanou. Ja mám rada pikantné, tak som pridala aj trochu mletých chilli papričiek. Použila som 16 %-nú kyslú smotanu, mala som otvorený kelímok. Konzistencia marinády je hustejšia, než keď použijeme smotanu na šľahanie, čo je lepšie.

  2. 2

    Rezne dôkladne potrieme horčicovou zmesou a necháme na sebe uložené v chladničke, prikryté, najlepšie cez noc.

    Bravčové rezne s kremžskou horčicou - obrázok 2
  3. 3

    Potom rezne postupne obaľujeme v klasickom trojobale - múka, vajcia, strúhanka. Do múky pridáme trochu mletej červenej papriky. Jemnú strúhanku som okorenila čerstvo mletým čiernym korením (do strúhanky môžeme pridať aj sezamové semienka). Vyprážame v oleji, ktorý sa neprepaľuje (repkový) s pridaním bravčovej masti. Vypražené rezne kladieme do sklenenej misy na papierovú kuchynskú utierku, aby sa zbavili prebytočného tuku.

  4. 4

    Príloha: varené zemiaky omastené rozpusteným maslom a posypané pokrájanou petržlenovou vňaťou, uhorkový šalát.

  5. 5

    Poznámka: Rezne vyprážame pozvoľne. Olej s masťou rozpálime. Správnu teplotu oleja zistíme priložením roztiahnutej dlane nad hladinu oleja v panvici. Ak by sme vyprážali pri vysokej teplote, rezne by boli vnútri nedopečené, hore zhorené. Ak nastavíme zase nízku teplotu oleja, rezne by sa napili veľa olejom. Nikdy nevkladáme veľa rezňov naraz, ochladili by olejovú lázeň. Prvá strana sa praží po znížení počiatočnej teploty oleja s pokrievkou a po otočení rezňa bez pokrievky a súčasne mierne zvýšime ohrev. Aby sa neprepaľoval olej, doporučuje sa doň pridať kúsok surovej mrkvy.

Diskusia k receptu

farbuska
Ten tanier s rezňom, zemiačikmi a uhorkovým šalátom mi pripomína vzhľad nedeľného obeda z môjho detstva. Naservírované bez veľkého "umeleckého dojmu" (myslím to ako pochvalu), ale za to poctivé a čerstvo pripravené jedlo z dobrých surovín. Skúsim rezne aj po tvojom. Páči sa tam najmä to chili. :)
olinecka
Výborne určite chutné jedlo a tá horčica viem, že dáva výbornú chuť. Robím tiež kuracie stehná, ktoré potieram horčicou.
luda4
Marienka,vyskušané a nemá to chybu. Perfektný recept na úžasné rezne. Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia